Hlavní obsah

Trenér Barcelony Vilanova podstoupil operaci rakovinového nádoru

Barcelona

Trenér fotbalistů FC Barcelona Tito Vilanova absolvoval operaci rakovinnového nádoru na příušní žláze. Čtyřiačtyřicetiletého kouče nyní čeká zhruba čtyřdenní hospitalizace, po které bude následovat šestitýdenní chemoterapie a ozařování. Informovaly o tom oficiální internetové stránky katalánského velkoklubu.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Trenér barcelonských fotbalistů Tito Vilanova.

Článek

"Všechno proběhlo dobře. Po té první strašné zprávě tohle týmu dodalo odvahu," citovala agentura SID kapitána Barcelony Carlese Puyola.

Vilanova se podobnému zákroku podrobil už loni v listopadu, zotavil se a po minulé sezóně se z pozice asistenta posunul do role hlavního barcelonského kouče. Na lavičce nahradil odcházejícího Pepa Guardiolu, pod jehož vedením klub získal tři mistrovské tituly a dvakrát vyhrál Ligu mistrů.

Barca pod jeho vedením měla výborný vstup do nového ročníku Primera División. Dosud neprohrála a s náskokem devíti bodů před druhým Atlétikem Madrid vede tabulku. Úhlavní rival Real Madrid zaostává na třetí příčce už o 13 bodů.

Ve středu ovšem fanoušky katalánského celku zasáhla děsivá zpráva. Barcelona v prohlášení informovala, že se nemoc trenérovi vrátila.

Vedení klubu později uvedlo, že v posledním utkání španělské ligy v sobotu na půdě Valladolidu povede tým asistent Jordi Roura, pak by se měl Vilanova vrátit do práce.

Reklama

Související témata: