Hlavní obsah

Casillas je momentálně horší brankář než Adán, naznačil Mourinho

Madrid

Iker Casillas, kterého mnozí jmenují jako prvního při otázce, kdo je nejlepší fotbalový brankář na světě, v posledním ligovém kole za Real Madrid nenastoupil. Proti Maláze dostal přednost druhý gólman Antonio Adán, který je podle trenéra Mourinha v současné době lepší.

Foto: Sergio Torres, ČTK/AP

Mourinho měl po zápase s Malágou ke spokojenosti daleko.

Článek

„Můžete vymýšlet všechny možné historky, jak chcete, ale bylo to čistě sportovní rozhodnutí. Nic víc," řekl Mourinho novinářům po zápase, v němž Real utrpěl porážku 2:3.

Španělskému šampiónovi se nedaří a v lize ztrácí na vedoucí Barcelonu už 16 bodů. „Nehráli jsme dobře v několika směrech, mimo jiné v defenzivě," komentoval Mourinho změnu na brankářském postu. Dodal, že Real potřebuje zlepšení i jinde. „Jde o celkový problém," prohlásil.

Mourinhovi změna nevyšla

Pětadvacetiletý Adán v předchozím průběhu sezóny nastoupil jen ve třech zápasech Španělského poháru a v Lize mistrů na závěr skupiny proti Ajaxu, kdy už Realu o nic nešlo. Jeho letošní premiéra a celkově čtvrtý start ve španělské lize nedopadl dobře.

V Málaze totiž prohrál královský klub po téměř 30 letech. Tři góly obdržel v soutěži naposledy před rokem od Barcelony, od jiného soupeře dostal tři branky naposledy loni v dubnu.

Trenér Realu strach z vyhazovu nemá

I když Real ztrácí už sedm bodů na druhé Atlético, Mourinho se neobává, že by mohl na lavičce „Bílého baletu" skončit.

„Fotbal je fotbal, proč bych se měl bát o práci? My trenéři dobře víme, že ve fotbale neexistuje paměť. Získané tituly ani odvedená práce se nepočítají," prohlásil bývalý kouč Porta, Chelsea a Interu Milán.

„Porážka vždy bolí, ale pro mě je horší, když ze sebe nevydáte maximum. Hráčům jsem řekl, že mohou být smutní z porážky, ale že pojedou domů s vědomím, že odvedli to nejlepší, co bylo v jejich silách," dodal dvojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: