Hlavní obsah

Lippi vyvrátil spekulace, podle kterých měl jít do Realu Madrid

Madrid

Italský trenér Marcelo Lippi popřel, že by měl v Realu Madrid vystřídat Josého Mourinha. O údajném příchodu kouče fotbalových mistrů světa z roku 2006 spekulovala po nevýrazných výsledcích "Bílého baletu" španělská média.

Foto: Sport.cz

José Mourinho, kouč fotbalistů Realu Madrid

Článek

Lippiho, který v minulé sezóně dovedl celek Kuang-čou Everegrande k čínskému titulu, údajně vedení Realu doporučila bývalá hvězda Zinedine Zidane. "Není to pravda. Libí se mi, že jsem spojován s klubem, jako je Real Madrid, ale nikdo mě nekontaktoval," prohlásil čtyřiašedesátiletý kouč.

"Nevím, o čem se Zidane a (prezident Realu Florentino) Pérez spolu bavili. Jen jsem o tom četl v novinách," uvedl Lippi. "Navíc i kdyby mě kontaktovali, tak mám pořád na dva roky smlouvu s Kuang-čou, kde jsem po všech stránkách spokojený," dodal bývalý trenér Juventusu a Interu Milán.

O Mourinhově možném odchodu z Realu se ve Španělsku mluví delší dobu. Může za to nevydařený start obhájce titulu do nové sezóny, po kterém madridské mužstvo po 17 kolech nejvyšší soutěže ztrácí na vedoucí Barcelonu 16 bodů.

Reklama