Hlavní obsah

VIDEO: Úchvatné představení božského Ronalda. Po hattricku mu aplaudovaly ochozy i kouč Celty Vigo

Šedesát tisíc diváků v ochozech San Bernabeu po závěrečném hvizdu povstalo a nadšeně Ronaldovi aplaudovalo. Skvostné představení hodné „CR7“, jak božskému Portugalci příznivci říkají, si podobné ovace skutečně zasloužilo. „Je radost cítit lásku, jakou mě tady fanoušci zahrnují. To mně dodává stále větší motivaci,“ přiznával hvězdný fotbalista Realu Madrid poté, co hattrickem rozstřílel v osmifinálové odvetě Královského poháru Celtu Vigo a zajistil tak svému týmu účast ve čtvrtfinále.

Foto: Daniel Ochoa De Olza, ČTK/AP

Cristian Ronaldo se raduje z gólu.

Článek

Ronaldův hattrick proti Vigu.

Už po dvou minutách odvety nebylo co řešit. Celta Vigo si sice přivezla na San Bernabeu výhru 2:1 z domácího střetnutí, jenže po pár desítkách sekund Ronaldo jednogólové manko smazal. Nádhernou střelou z dálky, které dokonce i kouč hostující Celty Paco Herrera zatleskal.

K potlesku mě donutil, přiznal kouč Celty

„Donutil mě k tomu. Trefil to jako by se nic nedělo," vystřihl portugalskému snajprovi poklonu. Ronaldovo představení však pokračovalo, neboť po dvaceti minutách přelstil obranu Celty, snažící se vystavit ho do ofsajdu, a skóroval zase. A tři minuty před koncem, kdy Real hrál už jen v deseti bez Sergia Ramose vyloučeného v 73. minutě, hattrick završil. Mimochodem, už třetí v této sezóně. A aby toho nebylo málo, minutu před koncem ještě stačil nahrát Khedirovi na čtvrtou branku.

„Můžeme zažít ještě velmi dobrý rok. Před námi jsou velké výzvy a cíle -  Královský pohár a Liga mistrů. Pokud bychom tyto trofeje vyhráli, byla by to nakonec velmi dobrá sezóna," připomínal Ronaldo fanouškům, jaké priority před sebou jejich Real má.

Ronaldova bilance? 173 zápasů, 175 gólů

Španělský titul asi ne, neboť je bohapustou iluzí domnívat se, že by vedoucí Barcelona o šestnáctibodový náskok přišla, ale na pohárové scéně a v Lize mistrů si může „Bílý balet" všechno vynahradit. Zvláště, když Ronaldo vlétl do letošního roku v doslova báječné formě.

V prvním ligovém zápase po Novém roce dal Realu Sociedad San Sebastián dva góly, ve středu nastřílel hattrick. Jeho bilance v dresu Realu je tak úctyhodná - ve 173 zápasech, které od příchodu v roce 2009 zatím v Madridu odehrál, dal už 175 branek. V klubových statistikách Realu, jimž vévodí Raúl s 323 góly před Di Stefanem, který má na kontě 305 zásahů, figuruje momentálně na sedmém místě.

Momentálně, protože ve skvělé formě hrající sedmadvacetiletý Ronaldo bude šplhat určitě výš a výš. „Po vánoční přestávce, odpočinku a krátké přípravě, kterou jsme absolvovali, se cítím  báječně a láska a podpora fanoušků mně dává další a další motivaci. A hlavně mě žene dál," přiznával Ronaldo, jak moc je natěšený na další zápasy, které jeho Real čekají.

V lize v sobotu v Pamploně, 16. ledna v prvním čtvrtfinále Královského poháru s Valencií,  která mimochodem vyřadila z poháru právě Osasunu, v Lize mistrů 13. února doma s Manchesterem United.

Reklama

Související témata: