Hlavní obsah

Konec dlouholeté opory Barcelony? Brankář Valdés prý neprodlouží smlouvu

Barcelona
Aktualizováno

Dlouholetá brankářská jednička fotbalové Barcelony Víctor Valdés by mohl klub po sezóně opustit. Jednatřicetiletý gólman přes svého agenta oznámil katalánskému celku, že s ním neprodlouží smlouvu platnou do roku 2014. Podle španělských médií ho Barcelona nejspíš v létě prodá.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Victor Valdés touží po nové výzvě, a tak se barcelonská jednička možná přesune do jiného klubu.

Článek

Valdés se nedávno nechal slyšet, že chce před koncem kariéry poznat ještě fotbal jinde. "Toužili jsme po prodloužení smlouvy, protože ho považujeme za špičkového světového brankáře. Před jakýmkoli návrhem či diskusí nám ale jeho agent řekl, že u nás nezůstane déle než do 30. června 2014. Toto rozhodnutí je nezvratné," uvedl na webu Barcelony sportovní ředitel Andoni Zubizarreta.

"Respektujeme Valdésovo profesionální rozhodnutí. Musíme ho dále podporovat tak, jak jsme to dělali po celou jeho kariéru," doplnil bývalý reprezentační brankář.

Odchovanec barcelonské fotbalové akademie chytá za klub od roku 2002, ve španělské lize dosud absolvoval 348 zápasů, dalších 94 utkání přidal v Lize mistrů. S Barcelonou vyhrál pět ligových titulů a nyní míří za dalším, třikrát triumfoval v Lize mistrů.

Jako náhradník Ikera Casillase se Valdés stal se španělskou reprezentací mistrem světa i Evropy. V národním týmu dosud nastoupil k deseti zápasům.

Reklama

Související témata: