Hlavní obsah

Vystrnadí Čecha z brány? Courtois pobláznil fanoušky, na fotkách napodobují jeho zákroky

Madrid/Praha
Aktualizováno

Brankář Petr Čech má dlouhodobě v brance Chelsea neotřesitelné postavení, jenže za jeho zády mu zpovzdálí dorůstá mimořádně kvalitní a stále populárnější konkurent. Dvacetiletý gólman Chelsea Thibaut Courtois září na hostování v Atlétiku Madrid, kde zcela pobláznil fanoušky.

Foto: Sport.cz

Fanoušci napodobují zákroky brankáře Thibauta Courtoise.

Článek
Fotogalerie

Jeden z příznivců klíčového muže Atlétika mezi tyčemi vymyslel dokonce tzv. Thibauting, který popisuje jako napodobování zákroků Thibauta Courtoise na libovolném místě.

„Thibauting je náš způsob jak říci: ,Hej kámo, tvoje kousky jsou fakt nejdokonalejší', nebo, brácho, jsem z tebe úplně poblázněný'," píše se na webu thibauting.tumblr.com.

Na něm fanoušci belgického gólmana shromažďují více či méně bizarní fotky, na nichž se snaží napodobovat na kuriózních místech robinsonády jejich idolu.

Courtois podepsal smlouvu s Chelsea v červenci 2011, následně byl ale poslán do Atlétika, kde nahradil Davida de Geu, jenž zamířil pro změnu do Manchesteru United.

A sám Petr Čech si je dobře vědom, že ho mladý dravec může v Chelsea ohrozit. „Není mnoho tak talentovaných hráčů, jakým je Thibaut. Na druhé straně bych samozřejmě já sám hrál v Chelsea, co nejdéle budu moct, což znamená, že budu muset být lepší než on," nechal se dříve slyšet český brankář.

Reklama

Související témata: