Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 1:1Ronaldo s Messim vyšli naprázdno. Real zachránil od porážky v El Clásicu mladíček Varane

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Fábregas 0 : 1
81. Varane 1 : 1
Záznam online reportáže

Madrid
Aktualizováno

Čekala se další přestřelka fenomenálního Lionela Messiho s neméně skvělým Cristianem Ronaldem, jenže elitní střelci v prvním El Clásicu tohoto roku své šance spalovali a fotbalisté Realu Madrid se nakonec v úvodním duelu semifinále Španělského poháru na Santiago Bernabeu rozešli s Barcelonou smírně 1:1.

Foto: Juan Medina, Reuters

Barcelonský Cesc Fábregas se raduje z gólu proti Realu Madrid v semifinále poháru.

Článek
Fotogalerie

Královský klub nakonec spasil devatenáctiletý mladíček Raphael Varane, jenž v poslední desetiminutovce odvrátil porážku od věčného rivala, který do té doby vedl po brance Cesca Fábregase 1:0. Před odvetou (27. února)  jsou tak šance obou týmů na finálovou účast relativně vyrovnané.

Zápas začal pěkně zostra. Krátce po úvodním hvizdu fauloval barcelonský Piqué Ronalda, jenž z následného přímého kopu parádně obstřelil zeď a gólmana Pinta přinutil k výtečnému zákroku.

Barcelonští se ale aktivnímu nástupu domácích rychle vyrovnali a málem se dostali do vedení. Xavi napodobil Ronalda, šikovně zatočil míč z přímého kopu a míč zastavilo až břevno domácí branky.

A záhy měla Barcelona další obrovskou šanci. Obránce Carvalho trestuhodně zaváhal v šestnáctce a muselo se mu hodně ulevit, když Pedrovu střelu ve stoprocentní příležitosti vykopl na brankové čáře Varane.

Real se snažil minely rychle napravit a v podstatě z protiútoku mohl jít do vedení. Benzemova šikovná střela po Ronaldově pasu sice k veliké radosti domácích fanoušků rozvlnila síť, ale bohužel pro Real jen z vnější strany brány.

Zajímavými momenty na obou stranách se to jen hemžilo, oboustranně ofenzivní hra nabízela jeden vzrušující moment za druhým, zároveň začaly na hřišti jiskřit emoce. Množily se strkanice a ostřejší fauly.

Fábregas udeřil po přestávce

Na gól se ale čekalo až do začátku druhé půle, který vyšel skvěle Barceloně. Messi po chybě obrany našel Fábregase, jenž propálil gólmana Realu a ke zděšení domácích příznivců poslal katalánský tým do vedení.

Real mohl ale hned po deseti minutách srovnat. Osamocený Ronaldo si naběhl na zadní tyč, jenže vyhlášený kanonýr v obrovské příležitosti selhal. Hlavičku v bezprostřední blízkosti brány poslal těsně vedle.

Svěřencům trenéra Josého Mourinha pak pořádně zatrnulo, když po jednom z mnoha brejků Barcelony mohl zvýšit na dvougólový rozdíl znovu Fábregas, rána z voleje mu ale nesedla. Z dalšího samostatného úniku Pedro křížnou střelou jen těsně minul bránu. Opakovaně neuspěl ani Messi.

Když už se zdálo, že odpor Realu definitivně uvadá, přišel nečekaný úder. Na Özilův centr si v poslední desetiminutovce ideálně naskočil mladíček Varane a svůj poctivý výkon vyšperkoval vyrovnávacím gólem hlavou přes dva bránící hráče.

Povzbuzení domácí v závěru ještě vrhli síly do útoku v naději na obrat, ale skóre se už neměnilo. Real tak udržel mírně aktivní bilanci ve vzájemných zápas, v níž dál vede 88:87, oba giganti spolu uhráli 48. remízu.

Španělský fotbalový pohár, semifinále - 1. zápas:
Real Madrid - Barcelona 1:1on-line
Branky: 81. Varane - 50 Fábregas

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články