Hlavní obsah

Barcelona - Getafe 6:1VIDEO: Barcelona deklasovala Getafe a připsala si dvacátou ligovou výhru

Fotbalisté Barcelony deklasovali Getafe 6:1 a po gólech od šesti různých střelců si připsali dvacátou výhru ve španělské lize. Katalánský lídr tabulky má dvanáctibodový náskok před druhým Atlétikem Madrid, které ve večerním duelu 23. kola podlehlo v derby Vallecanu 1:2. Třetí obhájce titulu Real Madrid porazil v sobotu i díky hattricku Cristiana Ronalda FC Sevillu 4:1, ale na čelo ztrácí šestnáct bodů.

Messiho gól vleže.

 
Článek

Už v šesté minutě poslal Barcelonu na Nou Campu do vedení Alexis Sánchez, jehož našel krásným pasem za obranu Andrés Iniesta. Chilský útočník si připsal premiérový ligový gól v sezóně. Za dalších sedm minut zdvojnásobil vedení křížnou střelou zblízka Lionel Messi.

Suverénně nejlepší střelec soutěže si vylepšil vlastní rekord, když se trefil ve třináctém ligovém zápase za sebou. Celkem už hvězdný Argentinec zaznamenal v La Lize 35 gólů a v tabulce střelců má náskok jedenácti zásahů na druhého Cristiana Ronalda.

Trefil se i Villa

Po přestávce se prosadil i třetí barcelonský útočník David Villa, který zužitkoval přihrávku Jordiho Alby a prostřelil gólmana Jordiho Codinu. Čtvrtý zásah přidal přesnou ranou střídající Cristian Tello.

Čestný úspěch Getafe krátce na to zařídil po chybě domácí obrany další náhradník Álvaro Vázquez. Barca však v závěru ještě odpověděla dvěma brankami. Nejprve Messiho akci zakončil tvrdou dorážkou záložník Iniesta a skóre uzavřel v nastavení střelou do prázdné branky stoper Gerard Piqué.

Ronaldo si spravil chuť

Ronaldo si spravil chuť po nevydařeném minulém kole španělské ligy s Granadou, kdy jeho vlastní gól rozhodl o překvapivé porážce Realu 0:1.

Portugalský kanonýr nejprve připravil v 16. minutě Karimu Benzemovi úvodní gól, než na stadiónu Santiaga Bernabéua odstartoval vlastní představení. "Máme fenoména," komentoval Ronaldův výkon klubový ředitel Emilio Butragueňo.

Nejméně tři branky v jednom zápase dal rodák z Madeiry už po jednadvacáté v kariéře, proti Seville to stihl během 33 minut. Ronaldo se tak řádně "nažhavil" na středeční úvodní osmifinále Ligy mistrů proti svému bývalému klubu Manchesteru United.

Atlétiku se na půdě jiného madridského celku Vallecana nepovedl úvod zápasu a už v první půlhodině inkasovalo dva góly od Lasse Bangoury a Leonarda Carrilha Baptistaa. Hostující tým se prosadil až v páté minutě nastavení. Devatenáctá ligová branka kanonýra Radamela Falcaa však druhému týmu tabulky body nepřinesla.

Atlético potvrdilo, že se mu v poslední době venku nedaří. Mimo svůj stadion v La Lize nevyhrálo už popáté v řadě a ve čtyřech případech nebodovalo.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
Real Madrid - FC Sevilla 4:1
Branky: 26., 46. a 59. Ronaldo, 18. Benzema - 87. Manu
La Coruňa - Granada 0:3
Branky: 45. vlastní Marchena, 51. Ighalo, 90.+6 Siqueira z pen.
FC Barcelona - Getafe 6:1
Branky: 6. Sánchez, 13. Messi, 58. Villa, 79. Tello, 90. Iniesta, 90.+1 Piqué - 83. Vázquez
Zaragoza - San Sebastian 1:2
Branky: 90.+2 Apoňo z pen. - 11. Griezmann, 32. Agirretxe
Bilbao - Espaňol Barcelona 0:4
Branky: 28. Moreno, 57. Sánchez, 58. Stuani, 75. Verdú
Vallecano - Atlético Madrid 2:1
Branky: 3. Bangoura, 32. Carrilho - 90.+5 Falcao

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články