Hlavní obsah

Zbaví se Ronalda? Prezident Realu už si vyhlédl náhrady: Bale, Neymar, David Silva

Fanoušci i fotbalisté Realu Madrid se mohou pomalu připravovat na novou éru týmu - bez Cristiana Ronalda. Nejzářivější hvězda týmu zřejmě letos v létě Bílý balet opustí. Prezidentovi klubu Florentinu Pérezovi podle španělského listu El País došla trpělivost s útočníkem lavírujícím nad nabídkami nového kontraktu a rozhodl se konat. Po sezóně je údajně připraven Ronalda prodat a utrženou částku investovat do příchodu několika špičkových hráčů.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo, hvězda Realu Madrid, Chýlí se Portugalcovy dny v královském klubu ke konci?

Článek

Real má eminentní zájem především o Garetha Balea z Tottenhamu, brazilskou hvězdu Neymara, Davida Silvu z Manchesteru City a Isca z Málagy.

Osmadvacetiletý Ronaldo má v Madridu smlouvu do léta 2015 a s prodloužením váhá... „Mohu ujistit, že hodlám dodržet podmínky stávající smlouvy, ale co bude v budoucnu, to nevím," prohlásil Ronaldo před časem pro server FIFA.com a jeho slova vyvolala v Madridu alarm.

Odmítl i vyšší plat

Jednání šéfa madridského klubu s fotbalistovým agentem Jorgem Mendesem však skončila bez úspěchu, Ronaldo odmítl i nabídku na zvýšení platu z deseti na 15 miliónů eur za podpis nového kontraktu do roku 2018. Za nespokojeností nejlepšího střelce týmu údajně nejsou peníze, hráče spíš například trápí přístup španělských médií, neboť je přesvědčen, že právě kvůli němu nemá šanci získat Zlatý míč. V Realu přitom Ronaldo za tři a půl sezóny nastřílel jen ve 124 zápasech španělské ligy 136 gólů, z čehož vychází obdivuhodný průměr více než jedné branky na utkání.

Zdroj blízký Mendesově agentuře Gestifute prý navíc madridskému deníku sdělil, že CR7 je připraven nechat věci plynout tak, aby Real po vypršení jeho smlouvy v roce 2015 nedostal žádné finanční odstupné. Ronaldo by pak sám jako volný hráč inkasoval od příštího zájemce nemalou sumu. Tento fakt ovšem nutí Péreze jednat....

S Mourinhem mají stejného agenta

Lidé z prezidentova blízkého okolí podle El País věří, že „Pérez ještě bude pokračovat ve snaze Ronalda v klubu udržet a optimisté míní, že vše skončí podpisem nové smlouvy. Pesimisté naopak tvrdí, že za odmítavým postojem hvězdného Portugalce jsou i zhoršené vztahy mezi týmem a trenérem Josém Mourinhem, jehož zastupuje také Mendes."

Španělský list nespekuluje o tom, kolik může královský klub v létě za Ronalda inkasovat. Před bezmála čtyřmi roky za něho Real zaplatil rekordních 80 miliónů liber (v přepočtu asi 2,5 miliardy korun).  Za hlavní uchazeče o služby portugalského snajpra jsou považovány Paris SG a manchesterské týmy City a United, za který rodák z Madeiry před svým přestupem do Španělska hrál.

Kde bude Cristiano Ronaldo hrát v příští sezóně?
V Realu Madrid
23,2 %
V Paris Saint-Germain
12 %
V Manchesteru United
56,2 %
V Manchesteru City
2,4 %
V jiném týmu
6,2 %
Celkem hlasovalo 14198 čtenářů.

Reklama

Související témata: