Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 1:3Real zničil neškodnou Barcelonu na jejím stadiónu! Ronaldo zařídil postup do finále poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Ronaldo (penalta) 0 : 1
57. Ronaldo 0 : 2
67. Varane 0 : 3
89. Alba 1 : 3
Záznam online reportáže

Barcelona
Aktualizováno

Zápas jak z nejčernějšího snu, prožili fotbalisté Barcelony, které na jejich stadiónu potupil odvěký rival Real Madrid vítězstvím v odvetě semifinále Španělského poháru 3:1. Po remíze 1:1 z Madridu si tak tým trenéra Josého Mourinha s přehledem zajistil postup. Po dvou gólech Cristiana Ronalda a jedné trefě Raphaela Varanea vedl 3:0, čestný gól domácích vstřelil v závěru Jordi Alba.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo se raduje z proměněné penalty v semifinálové odvetě Španělského poháru proti Barceloně.

Článek
Fotogalerie

Barcelonští tak po porážce na San Siru s AC Milán 0:2 v osmifinále Ligy mistrů utrpěli v krátké době druhou nepříjemnou porážku a na svém stadiónu přerušili sérii 22 zápasů bez porážky. Už v sobotu nicméně bude mít katalánský celek šanci na odvetu, slavné El Clásico si tentokrát zahraje v rámci ligy.

Real otevřel skóre už po necelé čtvrthodině hry, když Piqué fauloval ve vápně Ronalda, jenž následně nedal brankáři Pinotvi z penalty šanci.

Barcelonští se sice snažili o svoji typickou kombinační hru, jenže jejich snaze chyběl moment překvapení a do šancí se takřka nedostávali. Real vyčkával na příležitost zasadit domácím smrtící ránu. A dočkal se.

Po přestávce se dostal do rychlého kontru, bránící Puyol nedokázal zastavit Di Maríu, jehož ránu ještě Pinto vyrazil, ale na Ronaldovu dorážku už dosáhnout nedokázal.

Potupa lídra španělské ligy pokračovala už za deset minut, kdy si na roh Özila naskočil Raphael Varane a stejně jako v úvodním duelu se zapsal mezi střelce.

Čestný gól domácího Jordiho Alby z 89. minuty už jen mírnil porážku Barcelony, na míchání postupovými kartami bylo příliš pozdě. Na pohárové finále se tak může těšit Real, utká se v něm se Sevillou, nebo s Atlétikem Madrid.

Odveta semifinále Španělského poháru
Barcelona - Real Madrid 1:3on-line
Branky: 89. Alba - 13. z pen, 57. Ronaldo, 67. Varane
První zápas 1:1, postupuje Real

Reklama

Související témata: