Hlavní obsah

Barca proti Realu? Simulování a podvody. Ještě, že jsem to nemusel pískat, kritizuje Poll

Praha

Slavné El Clásico, neboli souboj Barcelony s Realem Madrid, bývá pro mnohé fanoušky nejatraktivnější fotbalová podívaná, jakou může současný špičkový fotbal nabídnout. Trochu jinak ale především poslední souboj obou týmů v úterní odvetě semifinále Španělského poháru vidí bývalý elitní anglický sudí Graham Poll.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Cesc Fabregas (uprostřed) padá mezi dvojící hráčů Realu Madrid Alvarem Arbeolou (vlevo) a Angelem di Mariou.

Článek

Jemu kazilo fanouškovský zážitek především množství nasimulovaných pádů, předstírání zranění či jiných nekalých praktik, k nimž se velké hvězdy snižovaly, aby obalamutily rozhodčího Alberta Undiana Mallenca.

Poll ve svém komentáři v anglickém listu Daily Mail v této souvislosti připomněl dřívější snahu UEFA o to, aby velké zápasy prestižních lig pískali elitní sudí z jiných zemí a částečně tak ulevili tlaku, který v těchto zápasech na rozhodčího bývá. Poll je nyní zpětně rád, že například nebyl vyslán právě k rozhodování duelu Barcelony s Realem.

„Touto možností bych byl dřív nadšen, ale po zhlédnutí úterního zápasu jsem na tento historický zápas změnil názor. Jsem rád, že jsem nebyl vystaven zkušenosti, jakou musel podstoupit sudí Undiano. Hráči ho neustále obklopovali a přesvědčovali ho k potrestání soupeře. Filmování pádů bylo spíše pravidlem než výjimkou. K vidění bylo tolik ´temného umění´, že bylo hned jasné, že jedním z trenérů je José Mourinho," kritizoval Poll.

Piqué? To byla ostuda

Nicméně doplnil, že to rozhodně neznamená, že by byl Real v užití těchto nefér praktik tím horším.

„Ve prospěch Realu byla nařízena legitimní penalta. Piqué podrazil Ronalda, rozhodnutí o odpískání penalty tak bylo snadné i vzhledem k místu a významu zápasu. Nicméně Piqué dlouze a divoce protestoval. Jeho chování bylo ostudné. Opakovaný záběr jasně ukázal, že to byl evidentní faul," pokračoval bývalý sudí.

„Za simulování měl dostat kartu i Cesc Fabregas, jenž se snažil vymodlit penaltu. Podobně to zkoušel i Pedro. Udiano se naštěstí nenechal napálit. V 83. minutě už jsem to nevydržel, když se Pepé skácel k zemi a po malé strkanici si stěžoval, že byl udeřen do obličeje.  Přepnul jsem kanál, jenže bohužel zápas Evertonu s Oldhamem už skončil," popsal svoji frustraci Poll.

Reklama

Související témata: