Hlavní obsah

Ješitný Mourinho: Benítez chtěl v Interu odstranit moje fotky. Už tam jsou ale zpět

Praha

Ješitnost a domýšlivost charismatického fotbalového kouče José Mourinha nejsou pro fotbalové fanoušky žádnou novinkou. Pocit vlastní výjimečnosti současný trenér Realu Madrid znovu potvrdil, když si neváhal rýpnout do svého kolegy Rafaela Beníteze. Tentokrát se pochlubil tím, že v Interu byl mnohem oblíbenější, než právě jeho nástupce Benítez.

Foto: Sport.cz

José Mourinho, kouč fotbalistů Realu Madrid

Článek

Mourinho dovedl před třemi roky milánský Inter k triumfu v Lize mistrů, čímž si pojistil u fanoušků Nerazzurri nehynoucí slávu a s některými hráči si podobně jako v jiných působištích vybudoval nadstandardní vztahy.

O tom všem se mohlo jeho nástupci Benítezovi jen zdát. Z milánského klubu poroučel už po šesti měsících. A podle Mourinhových slov španělský kouč na úspěch svého předchůdce dost žárlil.

„Benítez chtěl, aby byly odstraněny všechny moje fotky, ale jakmile ho vyhodily, zase se vrátily na svá místa," pochlubil se portugalské televizi RTP1.

Villas-Boas ze mě nemá nic

Trochu překvapivě se Mourinho distancoval od podobnosti se svým krajanem a trenérským kolegou André Villasem-Boasem, který bývá se slavnějším „the special one" srovnáván. V Chelsea však na úspěchy Mourinha nenavázal a angažmá na Stamford Bridge poměrně rychle ukončil.

„Nevidím nic ze sebe v André Villasi-Boasovi. On se ale dokázal dostat na místa, kam jiní nemohli. Jeho kariéru pečlivě sleduji," řekl Mourinho s tím, že si uvědomuje, že ve své zemi je velkým vzorem.

„Je mi jasné, že u mladých Portugalců funguje efekt José Mourinha. Hodně mladých lidí sní o tom stát se trenérem, přitom před dvaceti lety všichni toužili po tom být hráči."

Neustále se také přetřásá jeho odchod z Realu Madrid, jako o možném příštím působišti se hovoří především o návratu do londýnské Chelsea. Sám Mourinho pouze potvrdil, že jeho příští angažmá bude určitě ve špičkových evropských ligách: „Neumím si představit, že bych trénoval mimo Španělsko, Anglii, Itálii nebo Francii."

Reklama