Hlavní obsah

Real Madrid prý dluží peníze dopingovému doktoru Fuentesovi

Španělský lékař Eufemiano Fuentes, jenž stojí před soudem v Madridu jako hlavní obžalovaný v procesu zabývajícím se výsledky antidopingové "Operación Puerto", tvrdí, že mu fotbalový Real Madrid dluží peníze. Fuentes prohlásil v rozhovoru pro španělské rádio, že má zájem o vyrovnání dluhu od madridského velkoklubu.

Foto: Susana Vera, Reuters

Útočník Realu Madrid Gonzalo Higuaín.

Článek

Podle jeho právníka Tomase Valvidielsa nemají finanční pohledávky nic společného s dopingovou kauzou. Pocházejí prý "z let 2007, 2008 nebo 2009". Mluvčí Realu Marta Santistebanová se k tomuto tvrzení nechtěla pro agenturu AP vyjádřit. Klub prý umístí oficiální prohlášení na svůj web, pokud se to bude jeho zástupcům zdát nutné.

Fuentes je hlavním z pěti obžalovaných, kteří stanuli před soudem. Kauza s krevním dopingem se zatím týkala jen cyklistiky. Fuentesova činnost byla odhalena krátce před Tour de France 2006. Během "Operación Puerto" zabavila policie na jeho klinice krevní konzervy, které údajně patřily více než 50 cyklistům včetně hvězd Němce Jana Ullricha a Itala Ivana Bassa.

Reklama