Hlavní obsah

Nenávist k Mourinhovi v Madridu sílí. Na plakátu kouče přirovnali k Hitlerovi

Madrid

Chování některých příznivců Realu Madrid nespokojených s přítomností trenéra Josého Mourinha na lavičce slavného fotbalového klubu hraničí se zákonem. Ve španělské metropoli se před víkendovým utkáním Bílého baletu proti Levante (5:1) objevil plakát s logem madridského týmu zobrazující portugalského kouče ve společnosti diktátora Adolfa Hitlera i s parafrází nacistického pozdravu „Heil, Mou.“

Foto: Profimedia.cz

Plakát v ulicích Madridu zobrazující kouče fotbalistů Realu Josého Mourinha a nacistického vůdce Adolfa Hitlera (vlevo).

Článek

Není známo kdo a s jakým záměrem banner nedaleko stadiónu Santiaga Bernabeua umístil, není však žádným tajemstvím, že početná část fanoušků královského klubu cítí k Mourinhově osobě silnou zášť. Special One, jak o sobě někdy Mourinho hovoří, si proti sobě poštval média, hráče i fanoušky arogantním vystupováním, napjaté vztahy má zejména s brankářskou ikonou klubu a jedničkou španělské reprezentace Ikerem Casillasem.

Není to poprvé, co byl sebevědomý Portugalec ve Španělsku přirovnáván k nechvalně proslulému nacistickému vůdci: před dvěma roky tak učinil ve svém kritickém projevu na adresu vedení klubu i bývalý prezident Realu Ramón Calderón.

Ačkoliv má Mourinho v Realu smlouvu až do roku 2016 a tým je na nejlepší cestě do semifinále prestižní Ligy mistrů, řada indicií nasvědčuje tomu, že rodák ze Setúbalu letos v létě z Madridu odejde. Při spekulacích o jeho případném příštím angažmá se nejčastěji skloňuje jméno londýnské Chelsea, kterou už portugalský vítěz Ligy mistrů s Portem a Interem Milán vedl v letech 2004 až 2007.

Reklama

Související témata: