Hlavní obsah

Já do Manchesteru United? Hloupost, chci hlavně zářit na MS za Kolumbii, říká Falcao

Madrid

Už dlouho kolem něj sviští lasa snad všech nejbohatších evropských klubů, nad možností přestupu do Manchesteru United však kanonýr Atlétika Madrid Radamel Falcao jen mávl rukou. Podobnými zprávami se prý vůbec nezabývá.

Foto: Sport.cz

Kolumbijský snajpr Radamel Falcao se soustředí hlavně na MS v Brazílii.

Článek

„V posledních týdnech jsem se snažil izolovat od podobných spekulací ohledně mé budoucnosti a nemyslet na ně. Vůbec nechápu, odkud se tyhle informace ohledně mě a Manchesteru United berou. Soustředím se na Atlético a nedopustím, aby přestupové řeči ovlivnily mé výkony," řekl kanonýr kolumbijskému rádiu RCN.

Podle španělských médií se o produktivního útočníka přetahují vedle United také konkurenční Manchester City a Chelsea. Sedmadvacetiletý forvard by však při případném přestupu rozhodně nepřišel budoucího majitele lacino. Vedení Atlétika se nijak netají tím, že by z Falcaa rádo udělalo nejdražšího hráče, který kdy do Anglie přestoupil.

Chce být hvězdou na MS

Sám fotbalista nechce o transferu vůbec mluvit, svoji pozornost upíná podle svých slov především směrem k národnímu týmu a případné účasti na MS 2014 v Brazílii. Přiznává, že jeho největším snem je uspět s Kolumbií na MS a stát se hvězdou šampionátu.

Vůbec si nepřipouští, že by si účast na MS se svým týmem nevybojoval. „To je základní cíl, který si všichni v národním mužstvu přejeme splnit. Největším snem ale je stát se hvězdou mistrovství světa. Myslím si, že jsme na správné cestě, i když bude ještě hodně dlouhá," připustil Falcao.

Kolumbii nyní patří v tabulce jihoamerické kvalifikační skupiny CONMEBOL třetí příčka, přitom na mistrovství si zajistí přímou účast nejlepší čtyři týmy, pátý bude hrát interkontinentální baráž s asijským celkem.

„Máme před sebou důležité zápasy s Peru i Argentinou a je nezbytné vybojovat dobré výsledky, což by nás přiblížilo našemu základnímu cíli, kterým je postup do Brazílie," dodal sedmadvacetiletý kanonýr.

Reklama

Související témata: