Hlavní obsah

Real - Betis 3:1Real zdolal Betis Sevilla a pojistil si druhé místo v tabulce

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve španělské lize Betis Sevilla 3:1 a na středeční úvodní duel semifinále Ligy mistrů do Dortmundu pojedou jako druhý tým domácí soutěže. První Barcelona, která nastoupí v semifinále LM v úterý na hřišti Bayernu Mnichov, zdolala Levante 1:0 a tabulku dál vede o třináct bodů.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid už mají jisté druhé místo.

Článek

Real sice šetřil několik opor, na trávníku ale nechyběla největší hvězda týmu Cristiano Ronaldo. "Bílý balet" čekal na gól až do poslední minuty první půle, ale stál za to. Při pohledné akci si narazili míč Karim Benzema a Mesut Özil a německý záložník mířil přesně.

Druhý gól domácích přidal po asistenci Ronalda Karim Benzema v 57. minutě. Místo poklidného závěru ale svěřenci trenéra Josého Mourinha nechali snížit z penalty Jorgeho Molinu a od srovnání je po nedorozumění brankáře Diega Lópeze s Ricardem Carvalhem zachránilo minutu před koncem břevno. Až z protiútoku uzavřel skóre gólem na 3:1 Özil.

Realu však kvůli svalovým zraněním vypadli obránce Marcelo a záložník Luka Modrič a oba možná přijdou o první zápas proti Dortmundu. Marcelo opustil hřiště na nosítkách po pádu už ve 12. minutě, Modrič odstoupil po hodině hry a držel se při tom za zadní část stehna.

Barcelona vyhrála i bez Messiho

Barcelona v domácím duelu proti Levante nenasadila mimo jiné kanonýra Lionela Messiho, který se šetřil kvůli nedávnému svalovému zranění. Naopak poprvé od transplantace jater z loňského dubna si zahrál v základní sestavě francouzský obránce Éric Abidal, dosud jen dvakrát střídal.

Katalánci promrhali šanci jít do vedení v 16. minutě, kdy brankář Keylor Navas zneškodnil penaltu Davida Villy i dorážku Ceska Fábregase. Ani ve druhém poločase Barcelona nedokázala převahu v držení míče dlouho proměnit v šance, až okolo 80. minuty si vypracovala velký tlak, který vyvrcholil gólem Fábregase šest minut před koncem.

Levante ani na osmý pokus nezískalo na Nou Campu v lize bod a na poslední chvíli přišlo o možnost být prvním týmem, kterému by se v této sezóně v La lize podařilo proti svěřencům Tita Vilanovy udržet čisté konto.

Granada sice jasně přehrála Valladolid, ale hlavně kvůli výkonu brankáře Jaimeho Jiméneze jí to stačilo jen na remízu 1:1. Andaluský celek se díky remíze vzdálil na jeden bod sestupové 18. příčce.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:
Granada - Valladolid 1:1 (73. El Arábí - 59. Ebert)
Real Madrid - Betis Sevilla 3:1 (45. a 90.+1 Özil, 57. Benzema - 73. Molina z pen.)
FC Barcelona - Levante 1:0 (84. Fábregas)

Reklama

Související témata: