Hlavní obsah

Vzpoura proti Mourinhovi! Patnáct hráčů Realu žádá Portugalcův odchod

Madrid

José Mourinho nemá dlouhodobě v Realu Madrid na růžích ustláno, nyní však odpor fotbalistů královského klubu k portugalskému trenérovi přerostl v otevřenou revoltu. Patnáct nejmenovaných hráčů Bílého baletu požaduje, aby excentrický kouč po sezóně na lavičce skončil, v opačném případě jsou připraveni sami odejít. Mezi vzbouřenci, kteří o svých požadavcích informovali prezidenta klubu Florentina Péreze, je i „pětice klíčových hráčů“, napsal španělský list El País.

Foto: Susana Vera, Reuters

José Mourinho, kouč fotbalistů Realu Madrid.

Článek

Další španělský deník Marca přinesl zprávu o Pérezově schůzce s brankářem Ikerem Casillasem a obráncem Sergiem Ramosem, kteří upadli v trenérovu nemilost. Oba světoví a evropští šampióni naznačili bossovi madridského velkoklubu, že jsou připraveni opustit tým úřadujícího španělského mistra v případě, že Mourinho povede mužstvo i v nadcházejícím ročníku.

Padesátiletý rodák ze Setúbalu má na San Bernabeu smlouvu až do léta roku 2016, již několik měsíců se však množí spekulace o jeho předčasném konci. V souvislosti s jeho případným novým angažmá je nejčastěji skloňováno jméno londýnské Chelsea, kterou již vedl v letech 2004 až 2007. V pátek portugalský trenér prohlásil, že o své budoucnosti v Realu bude jednat s vedením klubu až po skončení sezóny.

Silný odpor opozice vůči Mourinhovi přichází v nejnevhodnější dobu, připomínají média nadcházející středeční semifinále Ligy mistrů, v němž Real v Dortmundu nastoupí proti domácí Borussii. Odveta je na programu 30. dubna ve španělské metropoli. Mourinho už v minulosti prestižní evropskou soutěž dvakrát vyhrál - s Portem a Interem Milán.

Ve španělské lize jsou Mourinhovi svěřenci po sobotní výhře 3:1 nad Betisem Sevilla v tabulce stále druzí s třináctibodovým odstupem na Barcelonu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články