Hlavní obsah

Hotovo! Mourinho v Realu po sezóně skončí, oznámil prezident klubu Pérez

Aktualizováno

Spekulace o odchodu trenéra Josého Mourinha z Realu Madrid jsou definitivně potvrzeny. Prezident klubu Florentino Pérez oznámil na pondělní tiskové konferenci, že portugalský kouč po sezóně královský klub opustí. Mourinho měl přitom v Realu smlouvu do roku 2016.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

José Mourinho v Realu po sezóně skončí.

Článek

„Na schůzce s klubovým vedením jsme se dohodli, že naši spolupráci s trenérem Josém Mourinhem po této sezóně ukončíme. Klub i trenér souhlasí, že nastal správný čas, aby se naše cesty rozešly," sdělil novinářům Pérez.

Mourinho přišel do Realu v létě roku 2010, hned v první sezóně v novém působišti vyhrál Španělský pohár a následující sezónu slavil zisk ligového titulu. Letos však madridský celek z trůnu opět sesadila Barcelona a slavnému stratégovi se ani ve třetí sezóně po sobě nepodařilo uspět v Lize mistrů.

„Nikdo nebyl vyhozen, jde o vzájemnou dohodu. Nemáme s žádným trenérským kandidátem  podepsanou předběžnou smlouvu. Tímto se budeme zabývat v nejbližších dnech," prozradil Pérez.

Nejžhavějším kandidátem na Mourinhův post je italský kouč Carlo Ancelotti, jenž s Paris St. Germain před pár dny dobyl francouzský mistrovský titul.

Padesátiletý portugalský stratég se naopak s velkou pravděpodobností vrátí do londýnské Chelsea. Ještě předtím ale odkoučuje na lavičce Realu poslední dva ligové zápasy. Sezónu každopádně zakončí bez zisku cenné trofeje. Poslední šanci promarnil v pátečním pohárovém finále s Atlétikem.

Reklama

Související témata: