Hlavní obsah

Trenér Pellegrini potvrdil, že končí v Málaze a možná bude trénovat v Manchesteru City

Madrid

Trenér Manuel Pellegrini potvrdil, že po této sezóně skončí u fotbalistů Málagy, které vede od listopadu 2010. Chilský kouč tak posílil spekulace, že se stane nástupcem odvolaného Roberta Manciniho v Manchesteru City.

Foto: Darren Staples, Reuters

YaYa Touré z Manchesteru City (uprostřed) se raduje se spoluhráči z gólu. Od příští sezóny je bude možná trénovat manuel Pellegrini.

Článek

"Z profesního hlediska jsou tohle mé poslední hodiny v Málaze, v neděli mě čeká závěrečný zápas na stadionu Rosaleda," řekl Pellegrini španělským médiím. "Neodcházím kvůli penězům, ale hledám sportovní projekt, který mě dokáže naplňovat a profesně rozvíjet," doplnil zkušený trenér.

Na novém angažmá prý ještě domluvený není. "Popírám, že bych v této chvíli byl novým trenérem Manchesteru City. S nikým jsem nic nepodepsal," uvedl Pellegrini na svém webu. "Jsem hrdý, že každý rok o mne projevovaly zájem velkokluby. Mám však dohodu s Málagou, že nebudu jednat s nikým jiným," dodal někdejší reprezentační obránce.

V minulé sezoně s Málagou skončil na čtvrtém místě španělské ligy a z předkola se s andaluským týmem poprvé kvalifikoval do Ligy mistrů. V elitní soutěži došel až do čtvrtfinále, kde nestačil na finalistu Dortmund. Dvě kola před koncem La Ligy drží celek katarských majitelů, který se potýká s velkými finančními problémy, šestou příčku.

Devětapadesátiletý Pellegrini před Málagou vedl rok Real Madrid, největší jméno si udělal během pětiletého angažmá v dalším španělském klubu Villarrealu. Dříve ještě působil například u argentinských týmů River Plate či San Lorenzo.

Reklama

Související témata: