Hlavní obsah

R. Sociedad - Real Madrid 3:3San Sebastian vydřel remízu s Realem, ale přišel o čtvrté místo

Fotbalisté San Sebastianu remizovali ve 37. kole španělské ligy 3:3 s Realem Madrid a přišli o čtvrté místo v tabulce. Z příčky, která zajišťuje čtvrté předkolo Ligy mistrů, je odsunula Valencie díky vítězství 1:0 nad Granadou. Barcelona zdolala v městském derby Espaňol 2:0 a v posledním kole bude doma útočit na stobodový zisk.

Foto: Joseba Etxaburu, Reuters

Gonzala Higuaína z Realu Madrid (vlevo) stíhá Asier Illarramendi z Realu Sociedad.

Článek

Real dostali v Baskicku do vedení 2:0 Gonzalo Higuaín a José Callejón, ale domácí tým ve druhé půli dokázal vyrovnat. Z penalty se nejprve prosadil Xabi Prieto a dvanáct minut před koncem dal gól na 2:2 Antoine Griezmann.

"Bílý balet" vzápětí díky Samimu Khedirovi získal vedení zpět, ale v nastavení přišlo několik šancí domácích a v té poslední dostal důrazný Prieto míč do sítě i s brankářem Diegem Lópezem.

Real Sociedad, který má díky výhrám 4:2 a 5:2 lepší bilanci vzájemných zápasů s Valencií, bude muset v posledním kole vyhrát nad La Coruňou a spoléhat na ztrátu svého rivala v Seville. Jinak si zahraje jen v Evropské lize.

Valencii stačil jeden gól

Valencii dnes stačil na výhru jediný gól, který dal v 59. minutě Roberto Soldado. V tomto ročníku vsítil již 22. branku a je na čtvrtém místě pořadí střelců. Valencie, která se trápila v úvodní polovině ligy, se mezi nejlepší čtyři propracovala poprvé v sezoně.

Mistrovskou Barcelonu dostal do vedení ve 14. minutě Alexis Sánchez, náskok však na hřišti městského rivala potvrdila až čtyři minuty zásluhou Pedra Rodrígueze. Katalánci mají 97 bodů a v případě výhry v posledním kole nad Málagou vyrovnají rekordní stobodový zisk Realu Madrid z předchozího ročníku.

O sestupujících definitivně rozhodne až poslední kolo, jisté je zatím jen to, že druhou ligu budou v příštím ročníku hrát tři týmy ze čtveřice La Coruňa, Vigo, Zaragoza, Mallorca. Nejlépe se dnes dařilo Celtě Vigo, která porazila 2:0 Valladolid a opustila poslední místo.

Ve svých rukou má situaci sedmnáctá La Coruňa, která sice prohrála 1:3 s Málagou, ale v příštím kole jí bez ohledu na výsledky soupeřů na udržení bude stačit výhra nad San Sebastianem.

Španělská fotbalová liga - 37. kolo:
Atlético Madrid - Mallorca 0:0
Betis Sevilla - Zaragoza 4:0 (17. a 71. Pabón, 1. Rubén Castro, 50. Molina)
Bilbao - Levante 0:1 (90. Juanlu)
Espaňol Barcelona - FC Barcelona 0:2 (14. Sánchez, 86. Pedro)
Getafe - Vallecano 1:2 (48. Rafa - 53. Alejandro Domínguez, 90. vlastní Diego Castro)
Málaga - La Coruňa 3:1 (45. Saviola, 65. Baptista, 80. Isco - 76. Salomao),
Pamplona - FC Sevilla 2:1 (63. Puňal, 79. Cejudo - 50. Negredo),
San Sebastian - Real Madrid 3:3 (64. z pen. a 90.+2 Prieto, 78. Griezmann - 6. Higuaín, 57. Callejón, 80. Khedira),
Valencie - Granada 1:0 (59. Soldado)
Valladolid - Vigo 0:2 (28. Cabral, 56. Aspas z pen.).

Reklama

Související témata: