Hlavní obsah

Bale je lepši než Neymar! Dejte mu nabídku, vyzval Real Madrid hráčův agent

Madrid
Aktualizováno

Naděje fotbalového Realu Madrid na získání hvězdy Tottenhamu Garetha Balea zřejmě znovu ožívají. Svědčí o tom slova agenta opory Spurs Jonathana Barnetta, jenž prohlásil, že on i jeho klient si velmi rádi vyslechnou nabídku královského klubu.

Foto: Sport.cz

Klenot Tottenhamu Gareth Bale. Zamíří v letní přestávce do Realu Madrid?

Článek

Real už přišel o svůj hlavní přestupový cíl letošního léta, Brazilce Neymara, kterého už si zhruba za 35 miliónů eur přivlastnila konkurenční Barcelona. Bílý balet by tak mohl zaměřit pozornost právě na Balea, jehož si však londýnský klub cení na 65 miliónů liber, tedy na téměř dvě miliardy korun.

Agent Barnett řekl španělské televizní show Futboleros, že by ho jakákoliv nabídka od Realu velmi zajímala. Španělské deníky Marca a AS také svá středeční vydání „otevřely" velkými fotkami právě Balea.

„Pokud by někdo jako pan Perez (prezident Realu) měl zájem angažovat Balea, byla by to velká pocta. Nemluvíme jen tak o někom... Bale je lepší než Neymar. Prokázal svojí kvalitu v nejlepší lize na světě," srovnával Barnett dva obletované fotbalisty současnosti.

Zidane: Takoví hráči mají v Realu místo

„Chci doufat, že když ho bude nějaký klub chtít, nebude to proto, že ztratil Neymara. Mám za to, že on (Bale) by měl být pro příslušný klub prioritou číslo jedna. Podívejte, je to šílené, ale ať už byl Neymar jakkoliv drahý, Gareth Bale má určitě mnohem větší cenu," pokračoval hráčův agent.

Svým obdivem k velšskému fotbalistovi se nijak netají ani novopečený sportovní ředitel Realu Zinedine Zidane.

„Velcí a takto talentovaní hráči mají vždy v Realu své místo. On je více než skvělý. Dívám se vždy na Tottenham jen kvůli němu. Kromě Cristiana Ronalda a Lionela Messiho na mě z top hráčů dělá jednoznačně nejlepší dojem," připustil někdejší mistr světa a držitel Zlatého míče.

Zidane se v Realu momentálně věnuje zejména mládeži, Balea prý sledoval především v Evropské lize. „Zaujal mě hlavně tím, jak byl ve skvělých výkonech konzistentní. Nezazářil jen v jednom, dvou zápasech. Hrál skvěle vždy, pravidelně dával góly a většinou hodně důležité," všiml si Zidane.

Realizovat Baleův přestup by ale asi ani pro Real nebyl vůbec jednoduchý úkol. Třiadvacetiletý Velšan má na White Hart Lane před podpisem nové smlouvy, která by mu měla garantovat týdenní příjem až ve výši 200 000 liber.

Reklama