Hlavní obsah

Real Madrid vymění na dresech sponzora bwin za Emirates airline

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid budou příštích pět let nosit na dresech jméno nového sponzora Emirates airline. Vedení klubu podepsalo s dubajskými aeroliniemi smlouvu, jejíž hodnotu španělská média odhadují na 30 miliónů eur ročně (asi 774 miliónů korun).

Foto: Juan Medina, Reuters

Nápřah Mesuta Özila z Realu Madrid. Od příští sezóny změní královský klub jméno hlavního sponzora.

Článek

Slogan "Fly Emirates" nahradí jméno sázkové společnosti bwin, která Real sponzorovala v posledních šesti letech. Podle konzultační firmy Sport+Markt kontrakt klubu zaručoval 23 miliónů eur ročně. Od příští sezóny se bwin stane oficiálním digitálním partnerem, neboť se hodlá zaměřit na sociální média, hry a integraci online sázek do mobilních telefonů.

Díky nové sponzorské smlouvě se Real přiblížil svým velkým rivalům z Barcelony, jimž pětiletý kontrakt s Katarskou nadací vynáší ročně 30 miliónů eur za sezónu.

V uplynulém ročníku se Real stal prvním fotbalovým klubem v historii, jehož příjem překročil hranici 500 miliónů eur. Podle lednového žebříčku firmy Deloitte madridský velkoklub inkasoval 513 miliónů a Barcelonu s 483 milióny odsunul na druhé místo. Třetí Manchester United vydělal 396 miliónů.

Reklama