Hlavní obsah

Brankář Valdés chce z Barcelony odejít kvůli velkému tlaku

Barcelona

Dlouholetý brankář Barcelony Víctor Valdés už nechce dál snášet enormní tlak, kterému musí jako jednička katalánského velkoklubu neustále čelit. To je podle jednatřicetiletého gólmana jediný důvod, proč odmítl s Barcelonou prodloužit smlouvu, která by mu měla vypršet v roce 2014.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Victor Valdés na tiskové konferenci vysvětluje, proč končí v Barceloně.

Článek

"Vím, že dlužím členům klubu a fanouškům vysvětlení, proč jsem se rozhodl neprodloužit," řekl španělský reprezentant na dnešní tiskové konferenci. "Barca mi dala všechno a já jsem jejím dlužníkem, ale být tu brankářem si vybírá svou daň," uvedl a dodal, že už se nezvratně rozhodl. "Nechci, aby lidé diskutovali o finančních podmínkách případné nové smlouvy nebo o tom, jak moc miluju tenhle klub," dodal.

Valdés nechává otevřené, zda zůstane ještě poslední sezónu v brance Barcelony. "Jsem otevřený diskusi s klubem, abychom našli nejlepší řešení pro všechny," dodal.

Valdés do Monaka?

Španělská média spekulovala o tom, že Valdés zamíří do Monaka, které po postupu do nejvyšší francouzské ligy začalo v posledních dnech utrácet obrovské částky za posily. Odchovanec Barcelony se navíc už začátkem roku nechal slyšet, že by rád vyzkoušel fotbal v jiné zemi. Očekává se tedy, že ho Barcelona prodá a zisk použije na nákup nového gólmana. Jinak by v roce 2014 z klubu odešel jako volný hráč zdarma.

Odchovanec barcelonské fotbalové akademie chytá za klub od roku 2002, jedničkou se stal o rok později. Ve španělské lize dosud absolvoval 361 zápasů, dalších 100 utkání přidal v Lize mistrů. S Barcelonou vyhrál šest ligových titulů, třikrát triumfoval v Lize mistrů. Pětkrát získal Zamorovu cenu pro brankáře s nejnižším počtem inkasovaných branek v sezóně.

Jako náhradník Ikera Casillase se Valdés stal se španělskou reprezentací mistrem světa i Evropy. V národním týmu dosud nastoupil ke třinácti zápasům.

Reklama

Související témata: