Hlavní obsah

Neymar může v Barceloně zastínit i Messiho, předpovídá slavná legenda Pelé

Obletovaný talent brazilského fotbalu Neymar se těší velké pozornosti fanoušků, která ještě narostla po nedávném přestupu do Barcelony. Experti i fanoušci se přou, zda dvacetiletý mladík s pověstí zázračného talentu ve španělském velkoklubu uspěje. Slavná fotbalová legenda Pelé má jasno, jeho krajan má podle něj na to zastínit i současnou největší fotbalovou hvězdu Lionela Messiho.

Foto: Albert Gea, Reuters

Brazilský fotbalista Neymar se stal oficiálně novou posilou Barcelony.

Článek

Barcelona zaplatila brazilskému Santosu za Neymara kolem jedné a půl miliardy korun a pochopitelně si od opěvovaného talentu také hodně slibuje. Kritici mladého Brazilce ale tvrdí, že bude mít problémy s taktičtějším a tvrdším pojetím hry v Evropě.

„Samozřejmě, že v Evropě se hraje trochu jinak než v Jižní Americe, protože v Evropě je fotbal tvrdší. V Jižní Americe je to spíš o kontrole míče, o technice, takže pro něj bude trochu obtížnější si zvyknout. V Barceloně se mu ale s Messim bude hrát určitě výtečně," rozpovídal se Pelé v brazilské televizi Perform.

Neymar udělal dobře

Jeden z nejlepších fotbalistů historie se domnívá, že jeho krajan může v katalánském klubu slavnějšího Argentince i zastínit. „Vždycky říkám, že když sledujete Neymara, není to stejný zážitek jako sledování Messiho. Messi je o deset let napřed, protože má více zkušeností než Neymar," myslí si trojnásobný mistr světa.

„Neymar umí kopat oběma nohama, je dobrý i ve vzduchu. Má ale jiný styl hry. Messiho zbožňuji už hodně dlouho, kdybych je měl ale oba srovnat, myslím si, že Neymar má schopnosti na to, hrát lépe než Messi," pustil se Pelé do srovnání.

Sám sice strávil osmnáct let kariéry v Santosu, Neymarovi ale odchod v mladém věku ze stejného klubu, za nějž už stihl ve 220 zápasech nastřílet 124 gólů, schvaluje: „Myslím si, že je to pro něj správný krok. Bezpochyby je to jeden z nejlepších hráčů v Brazílii a potřebuje získat také zkušenosti v zahraničí."

Reklama

Související témata: