Hlavní obsah

Brankář Valdés odejde z fotbalové Barcelony až za rok

Madrid

Brankář Víctor Valdés odejde z Barcelony až po nadcházející sezóně. Jednatřicetiletý španělský fotbalista už dříve oznámil, že chce katalánský klub opustit a nyní uvedl, že tak učiní příští léto po skončení smlouvy.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Victor Valdés na tiskové konferenci

Článek

"Jeho zástupci sportovnímu řediteli Andonimu Zubizarretovi oficiálně sdělili, že dodrží smlouvu. Máme radost, že tady bude ještě v příštím ročníku," prohlásil prezident Barcelony Sandro Rossell. Valdés o tom, že neprodlouží smlouvu, informoval vedení už v lednu. Dlouho však nechával otevřené, jestli odejde ještě před vypršením kontraktu.

Kdo by mohl Valdése v Barceloně nahradit, nechtěl Rossell rozebírat. Jisté však je, že klub bude muset někoho na místo jedničky přivést, protože náhradnímu brankáři Josému Manuelu Pintovi je 37 let.

Odchovanec barcelonské fotbalové akademie Valdés chytá za klub od roku 2002, jedničkou se stal o rok později. S klubem vyhrál šest ligových titulů a třikrát triumfoval v Lize mistrů. Pětkrát získal Zamorovu cenu pro brankáře s nejnižším počtem inkasovaných branek v sezóně.

Reklama

Související témata: