Hlavní obsah

Obvinění proti Messimu jsou neopodstatněná, brání fotbalistu jeho právníci

Barcelona

Právní zástupci několikanásobného nejlepšího hráče světa Lionela Messiho berou obvinění z daňových podvodů vznesená vůči fotbalistovi Barcelony za neopodstatněná. Navzdory tomu je Argentinec prý připraven uhradit všechny dodatečné platby.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Argentinský fotbalista Lionel Messi se diví rozhodnutí sudího.

Článek

Messi a jeho otec Jorge musejí 17. září ve městě Gava u Barcelony u soudu vypovídat v souvislosti s obviněním, že v letech 2007-2009 připravili španělský stát na daních o čtyři miliony eur (přes 102 milionů korun). „Náš klient uhradí částku, která mu bude určena. Máme však za to, že vše, co po něm požadoval zákon, už zaplatil," uvedla právní firma Juárez Veciana, která Messiho zastupuje.

Státní zástupce viní Messiho a jeho otce Jorgeho, že využili firmy v Belize a Uruguayi, aby se vyhnuli placení daní za osobnostní práva. Za to oběma hrozí dva až šest let vězení nebo pokuta až ve výši 150 procent zatajené částky.

Podpořilo ho i vedení Barcelony

Čtyřnásobný nejlepší fotbalista světa Messi, jehož život byl zatím bez skandálů, vinu popírá. Podpořili ho i dva prezidenti Barcelony, současný šéf Sandro Rosell a jeho předchůdce Joan Laporta.

Podle magazínu Forbes je Messi desátým nejlépe placeným sportovcem světa. Za uplynulou sezónu si vydělal 41,3 milionu dolarů (806 milionů korun) - 20,3 milionu tvořil plat z klubu a 21 miliónů bylo od sponzorů a z reklamy.

Kvůli soudu by mohl Messi přijít o první zápas Barcelony v nové sezóně Ligy mistrů, který se bude hrát 17., nebo 18. září.

Reklama

Související témata: