Hlavní obsah

Ancelotti přišel a hned si Ronalda naklonil. Bude mi ctí ho trénovat, prohlásil nový kouč Realu

Madrid/ Praha
Aktualizováno

Spekulace kolem odchodu největší hvězdy fotbalistů Bílého baletu Cristiana Ronalda z Madridu na ostrovy končí. Tedy, na nějaký čas určitě, protože nový kouč Realu Carlo Ancelotti ho hned při oficiální inauguraci pohladil po duši. „Bude mi ctí trénovat Ronalda. Stejně, jako když jsem dřív vedl a trénoval Zidana, Ronalda či Ronaldinha," ujistil italský kouč portugalskou hvězdu, že v jeho týmu bude mít dál výsadní postavení a všechno se bude točit kolem ní.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo

Článek

Spoustu dohadů a spekulací o možném návratu Ronalda do Manchesteru United rozvířil agent portugalské superstar Jorge Mendes, když se nechal slyšet, že Rudí ďáblové mají o hráče eminentní zájem a rádi by ho přivedl zpátky na Old Trafford. Dokonce naznačil, že by mělo dojít ke konkrétnímu jednání, i když nařízení FIFA výslovně zakazuje, aby kluby kontaktovaly a jednaly s fotbalisty, kteří mají platnou smlouvu. A ta Ronaldova je na San Bernabéu datována až do léta roku 2015.

Ronaldo zatím smlouvu neprodloužil

Mendes přesto o schůzce, k níž podle nepotvrzených informací španělského listu El País mohlo dojít v portugalském Funchalu nebo Algarve, mluvil, dokonce s padesáti milióny eur žongloval. A přidával, že Cristiano považuje zájem Manchesteru United za gesto důvěry a respektu od klubu, které změnil jeho život v dobách, kdy byl ještě teenagerem.

Spekulacím o návratu Ronalda na ostrovy nahrávalo i to, že se portugalská hvězda stále ještě nedohodla s Realem na prodloužení smlouvy. Madridský prezident Florentino Pérez mu sice nový kontrakt až do roku 2018 s ročním platem 14 miliónů eur nabídl, ale CR7, jak se Ronaldovi přezdívá, ji nepodepsal.

Podle agenta Mendese se mu roční příjem nezamlouvá a chtěl by víc. „Pokud prezident Realu přiznal, že byl ochoten zaplatit za Brazilce Neymara 150 miliónů eur, je náš závěr jednoduchý. Jestliže by dal tolik za fotbalistu, který v Evropě ještě nic nedokázal, pak by musel Cristianovi nabídnout roční mzdu 20 miliónů."

I Ronaldo ostatně na Twitteru uvedl, že všechny zprávy o tom, že se s Realem dohodl na prodloužení smlouvy, jsou lživé.

Po Ancelottiho příchodu a jeho prvním proslovu se však zdá, že hvězdný Portugalec najde s Realem společnou řeč a o odchod usilovat nebude. Do léta roku 2015, kdy mu skončí smlouva s Bílým baletem, tedy určitě ne.

Ancelotti by chtěl, aby přišel Bale z Tottenhamu

Italský kouč si ho podle tvrzení španělského tisku získal, navíc svou roli v postoji Portugalce sehrává i určitá nejistota, která by návrat na Old Trafford provázela. Neví totiž, co by mohl od nového trenéra Manchesteru United Davida Moyese očekávat, neboť ho vůbec nezná.

„Hlavně však miluji Real, jeho fanoušky a život v Madridu, kde jsem šťastný," nechal se slyšet.

Ancelotti se ovšem po příchodu na San Bernabeu snažil získat nejen Ronalda. Mluvil třeba i o tom, že udělá všechno, aby Brazilec Kaká zase patřil k nejlepším hráčům světa, potvrdil, že s brankářem Casillasem dál počítá, pochvaloval si příchod mladého Iska z Málagy. Navíc prozradil, že moc touží po tom, aby z Tottenhamu přišel třiadvacetiletý kanonýr Gareth Bale, který nastřílel v uplynulé sezóně v barvách Spurs 21 gólů a jenž by měl nahradit odcházejícího Higuaína.

Reklama

Související témata: