Hlavní obsah

Atlético Madrid má náhradu za Falcaa. Z Barcelony koupilo španělského reprezentanta Villu

Barcelona
Aktualizováno

Tottenham, ale také další zájemci z ostrovů mají smůlu. Španělský fotbalista David Villa odchází z Barcelony, i v příští sezóně však bude hrát na Pyrenejském poloostrově. Jednatřicetiletý kanonýr přestupuje z Barcelony do Atlétika Madrid, které za něj okamžitě zaplatí 2,1 miliónu eur a další tři milióny může přihodit, pakliže se španělskému útočníkovi bude dařit a na stadiónu Vicenteho Calderóna zůstane i o rok později.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Útočník David Villa míří z Barcelony do Atlétika Madrid.

Článek

Barcelona na svých webových stránkách také informovala o dohodě, podle které má nárok na padesát procent z další přestupní částky Davida Villy.

Španělský útočník přišel do katalánské metropole v roce 2010 z Valencie s pověstí kanonýra, kterou záhy potvrdil i na Nou Campu. Jeho raketový rozlet ale na konci roku 2011 během MS klubů přibrzdilo vážné zranění holenní kosti, po kterém se Villa dával dohromady téměř osm měsíců. V Barceloně ztratil místo v základní jedenáctce a už od zimní přestávky se hovořilo o jeho přestupu do jiného působiště.

Jednatřicetiletý španělský reprezentant vstřelil v 119 zápasech za Barcelonu 48 gólů, v Primera División už nastřílel celkem 172 branek. V Atlétiku Madrid nahradí Kolumbijce Falcaa, který přestoupil do Monaka.

Reklama

Související témata: