Hlavní obsah

Real Madrid utratil téměř miliardu korun za mladíka Illarramendiho. Má nahradit Xabiho Alonsa

Real Madrid dotáhl úspěšně do konce jednání se San Sebastianem a za 38 miliónů eur (988 miliónů korun) koupil třiadvacetiletého záložníka Asiera Illarramendiho. Klub se s oporou mistrů Evropy do 21 let dohodl na šestileté smlouvě. Illarramendi by měl v Realu časem nahradit populárního středopolaře Xabiho Alonsa.

Foto: Profimedia.cz

Asier Illarramendi (vpravo) brání barcelonského záložníka Xaviho.

Článek

Real avizoval už v minulém týdnu, že je odhodlán zaplatit za baskického rodáka vysoké odstupné. Illarramendiho cena byla 32 miliónů eur, dalších šest miliónů činila daň z přidané hodnoty. Mladý fotbalista ještě musí dnes podstoupit lékařské testy.

"Hodně jsem o tom přemýšlel, ale taková příležitost přijde jednou za život. To se prostě nedalo odmítnout," řekl Illarramendi, o něhož usiloval mimo jiné i londýnský Arsenal.

V San Sebastianu totiž fotbalově vyrůstal a loni mu pomohl vybojovat účast v Lize mistrů. Illarramendidosud odehrál ve španělské lize 55 utkání a stále čeká na premiérovou trefu. Do Realu přichází jako třetí letní nová tvář po Iscovi a Danielu Carvajalovi, naopak ve čtvrtek odešel do Neapole další mladík, útočník José Callejón.

Reklama

Související témata: