Hlavní obsah

Angažování Neymara poškodí Barcelonu. Nebude to s ním fungovat, předvídá Frank de Boer

Barcelona

Angažování hvězdy nebývá vždy zárukou úspěchu. Podobný nezdar předvídá Barceloně její někdejší hráčská ikona Frank de Boer v případě Brazilce Neymara. Akvizice za 57 miliónů eur z brazilského Santosu může podle současného kouče Ajaxu Amsterdam nadělat nešvary v hráčské hierarchii v týmu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Zapadne Brazilec Neymar do týmu Barcelony?

Článek

Někdejší trenér Barcelony a současný šéf lavičky Bayernu Mnichov Pep Guardiola se nechal slyšet, že spolupráce dvou útočných hvězd Neymara a Lionela Messiho určitě může fungovat. De Boer však jeho názor zpochybňuje.

„Samozřejmě rozumím tomu, proč Pep neřekl, že to nemůže mezi Mesim a Neymarem fungovat. Chce si zachovat pozitivní vztahy s Barcelonou. A jistě také sám doufá, že to fungovat bude," rozpovídal se bývalý nizozemský fotbalista v rozhovoru pro Voetbal International.

„Podívejte se ale do minulosti, jak to dopadlo se Samuelem Eto´em a Zlatanem Ibrahimovicem po boku Messiho. Pep sám si vyzkoušel, že mít vedle sebe dva lídry, nemusí vždy fungovat. Jsem už od klubu příliš vzdálený, abych mohl posuzovat charaktery obou hráčů, ale určitě přijde moment, kdy si jeden začne myslet, že je důležitější než ten druhý," předvídá De Boer.

S Romariem a Stoičkovem to fungovalo

S ním ale nesouhlasí jeho krajan a rovněž bývalý hráč Barcy Jordi Cruyff, tedy syn legendárního Johana Cruyffa. Má za to, že dvě hvězdy vedle sebe v útoku rozhodně mohou spolupracovat ku prospěchu celého týmu.

I v minulosti to tak v Barceloně fungovalo. V osmdesátých letech třeba s Diegem Maradonou a Berndem Schusterem. Později třeba hráli spolu Romario a Christo Stoičkov, a šlo jim to parádně," připomněl syn slavnějšího otce.

„Když bude panovat vzájemný respekt a budou nastavena jasná pravidla, nevidím problém v tom, mít v ofenzivě dvě velká jména. Je jasné, že Messi zůstane velkou hvězdou. Neymar tohle bude akceptovat. Messi naproti tomu určitě chápe, že angažování Neymara je dobrou věcí," dodal Cruyff mladší.

Reklama

Související témata: