Hlavní obsah

Martino nepochybuje, že je trenérem Barcelony i díky Messimu

Barcelona

Nový trenér fotbalistů Barcelony Gerardo Martino je přesvědčen, že v jeho jmenování hrála důležitou roli největší hvězda katalánského týmu Lionel Messi. Argentinský krajan z města Rosario prý o něm určitě mluvil s vedením klubu, které narychlo hledalo náhradu za Tita Vilanovu. Ten v pátek rezignoval kvůli léčbě rakoviny. Martino bude na Nou Campu oficiálně představen týden po Vilanově odchodu.

Foto: Stringer/argentina, Reuters

Trenér Gerardo 'Tata' Martino v úterý definitivně převzal Barcelonu.

Článek

"Nepochybuji o tom, že Messi mluvil s vedením klubu, a jsem si jistý, že Leo a (jeho otec) Jorge ovlivnili finální rozhodnutí," řekl na tiskové konferenci v Argentině Martino. Španělský mistr ho jmenoval novým trenérem v úterý a podle webových stránek ho oficiálně představí v pátek, kdy také podepíše dvouletou smlouvu.

Martino v minulé sezóně získal s Newell's Old Boys argentinský titul, ale od léta si chtěl dát od trénování pauzu. Nabídka katalánského giganta ho prý velmi překvapila. "Nečekal jsem to, nová sezóna už se rozjela a já se připravoval na to, že si trochu odpočinu," přiblížil Martino. "Jsem ale vděčný a pyšný, že si mě Barca vybrala, je to pro mě obrovská příležitost," ocenil padesátiletý trenér.

V novém působišti se chce především rychle adaptovat. "Barcelona má definovaný styl, na který si budu muset zvyknout. Věřím, že díky každodenní práci se budu cítit lépe a lépe," věřil bývalý záložník přezdívaný Tata.

"Pro mě by bylo zbytečné mluvit o tom, co všechno klub i mužstvo takového formátu ztělesňuje. Doufám ale, že se rychle přizpůsobím a vypořádám se všemi očekáváními," dodal Martino.

Premiéru na lavičce Barcelony si nejspíš odbude 3. srpna proti brazilskému Santosu v Gamperově poháru. Ve středeční přípravě s Bayernem Mnichov tým zřejmě ještě povedou současní asistenti Jordi Roura a Rubi.

Reklama

Související témata: