Hlavní obsah

Barcelonské hvězdy Messi a Neymar poprvé spolu. Premiéra je čeká v Gdaňsku

Gdaňsk/Praha

Konečně si zahrají spolu. Dvě největší hvězdy současného fotbalu - Argentinec Messi a nová akvizice Barcelony Brazilec Neymar - by se měly představit v úterý večer poprvé v jednom dresu. Katalánský velkoklub totiž nastoupí v polském Gdaňsku ve 20:45 k přátelskému zápasu s tamní Lechií. Utkání se mělo původně hrát už začátkem měsíce, ale po dalším onemocnění dnes už extrenéra Tita Vilanovy bylo přeloženo.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Fotbalisté Barcelony Lionel Messi (vlevo) a Neymar.

Článek

Barcelona už má všechny své hvězdy pohromadě. V pondělí se totiž na prvním tréninku hlásili i hráči, kteří startovali na Poháru FIFA v Brazílii a po jeho skončení dostali dovolenou. Nový trenér Gerardo „Tata" Martino si tak poprvé podal ruku s Valdésem, Alvesem, Piquém, Jordim Albou, Busquetsem, Xavim, Iniestou, Fábregasem, Pedrem a Neymarem.

„Neztrácejte vůli vyhrávat," apeloval argentinský kouč Martino v krátkém proslovu na úvod pondělního tréninku na barcelonské hvězdy, které už vyhrály všechno, co se vyhrát dalo a jimž údajně schází další motivace. I proto skončilo účinkování katalánského velkoklubu v loňském ročníku Ligy mistrů neslavně v semifinále na mnichovském Bayernu.

Právě návrat motivace do řad Barcelony bude hlavním úkolem nového argentinského trenéra. Ten dokonce k přípravnému zápasu do Polska s mužstvem neodletěl, takže mužstvo povedou jeho asistenti Roura a Rubi. Stejně tak ve Španělsku zůstali všichni reprezentanti, kteří se představili na Poháru FIFA a teprve začínají s přípravou, neodletěli ani Javier Mascherano a mladý Jordi Quintillà.

Výjimku představuje právě Brazilec Neymar. Jeho start v Gdaňsku totiž nabídlo vedení Barcelony polským pořadatelům jako kompenzaci za komplikace, které jim přeložení zápasu způsobilo. Trenér Martino po podvečerním pondělním tréninku nakonec s cestou Neymara souhlasil, což vyvolalo v Polsku obrovské nadšení.

"Barcelona, ​​Messi a Neymar v Gdaňsku", hlásil portál sport.pl. "Messi a Neymar v Gdaňsku," potvrzovala polská verze webových stránek Eurosportu. I proto pořadatelé očekávají, že večerní zápas by měl být vyprodaný a v hledišti gdaňské arény by mělo sedět čtyřicet tisíc diváků.

Reklama

Související témata: