Hlavní obsah

VIDEO: Pěkně prosím, vystřídej mě, žadonil Neymar u trenéra Barcelony

Gdaňsk

Brazilec Neymar je jedním z nejsledovanějších fotbalistů planety. A na jeho první zápas po přestupu do Barcelony se těšil celý svět. Snad ale nikdo ne tak moc jako sám hráč. V základní sestavě přípravného zápasu proti polskému týmu Lechia Gdaňsk se totiž neobjevil a v průběhu zápasu pak doslova žadonil, aby se na hřiště aspoň podíval.

Neymarův debut v dresu Barcelony proti Gdaňsku

 
Článek

Střídání měl tentokrát na povel Jordi Roura, asistent taktéž nového trenéra Katalánců Gerarda Martina, jenž s týmem do Polska necestoval. Roura největší posilu Barcelony v přestupním období do základní sestavy nepostavil a talentovaného útočníka nechal vysedávat na lavičce i po začátku druhé půle.

V tu dobu hráli Katalánci 1:1, ale už v padesáté minutě podruhé v zápase prohrávali, když se prosadil Grzelczak. Ani to ale nebyl ten správný pokyn pro to, aby Roura Neymara poslal na hřiště. A Neymar ho mohl prosit, jak chtěl.

V 63. minutě dokonce vystřídal barcelonský dočasný lodivod šest hráčů, ale Neymar mezi nimi stále nebyl. Jednadvacetiletý Brazilec se dočkal až v 78. minutě.

Na to, jak si na trávníku bude rozumět s další megahvězdou Lionelem Messim, si ale fanoušci budou muset počkat, slavný Argentinec totiž odešel ze hřiště o dvě minuty dřív. A byl to právě Messi, kdo zajistil španělskému celku alespoň remízu, když na konečných 2:2 vyrovnával v 56. minutě. To Neymarovi se skórovat nepodařilo.

Reklama

Související témata: