Hlavní obsah

Nejdražší fotbalový transfer je na spadnutí. Real Madrid prý za Balea zaplatí přes tři miliardy!

Madrid
Aktualizováno

Zbývá jen pár desítek hodin, než se očekávaný transfer, největší v dějinách fotbalu, stane skutečností. Podle španělského deníku AS je příchod velšského fotbalisty Garetha Balea z Tottenhamu do Realu Madrid na spadnutí. Oba týmy se údajně dohodly na odstupném v rekordní výši 120 miliónů eur (asi 3,1 miliardy korun). Bale by se stal nejdražším fotbalistou planety, překonal by dosavadní rekord Cristiana Ronalda, který oblékl dres Bílého baletu v roce 2009 a Manchester United za něj inkasoval 94 miliónů eur.

Foto: www.marca.com

Gareth Bale (vlevo) se už brzy stane spoluhráčem Cristiana Ronalda.

Článek

Zdroj španělského listu tvrdí, že majitel Kohoutů Daniel Levy uzavřel s představiteli Realu Madrid ústní dohodu, kterou mají oba kluby písemně stvrdit v nejbližších hodinách. Teprve potom bude obchod oznámen také oficiální cestou.

O tom, že jednání jsou v pokročilé fázi, informoval na turné v USA trenér Realu Carlo Ancelotti. „Kluby vedou usilovná jednání a myslím, že už velmi brzy budeme znát definitivní stanovisko. Je těžké o tom mluvit, protože Bale ještě není naším hráčem," nechal se slyšet italský stratég.

Bílý balet usiloval o velšského křídelníka celé léto, ovšem Tottenham všechny nabídky z Madridu odmítal. Průlom nastal poté, co na White Hart Lane přišel z Valencie útočník Roberto Soldado. Majitelé Tottenhamu se nechali zlákat velkými penězi a s přestupem čtyřiadvacetiletého fotbalisty nakonec souhlasili.

Pokud očekávaný přestup nezhatí zdravotní prohlídka, bude se Bílý balet chlubit dvojicí nejdražších fotbalistů planety. V roce 2009 zaplatil za Cristiana Ronalda 94 miliónů eur, za Balea má utratit 120 miliónů. Mnozí fanoušci tyto nákupy označují jako druhou éru Galacticos, světově proslulé utrácení velkých částek v podání prezidenta klubu Florentina Péreze.

Mezi lety 2000-2006 do Realu přivedl za rekordní částky Luise Figa, Zidanea, Brazilce Ronalda, Michaela Owena či Davida Beckhama.

Nejzajímavější nákupy Realu Madrid v novém tisíciletí:
První éra Galacticos:
2000Luís Figo(přišel z Barcelony za 60 miliónů eur)
2001Zinedine Zidane(z Juventusu za 73,5 miliónu eur)
2002Ronaldo(z Interu Milán za 45 miliónů eur)
2003David Beckham(z Manchesteru United za 34 miliónů eur)
Druhá éra Galacticos:
2009Kaká(z AC Milán za 65 miliónů eur)
2009C. Ronaldo(z Manchesteru Utd za 94 miliónů eur)
2009Xabi Alonso(z Liverpoolu za 40 miliónů eur)
2009Karim Benzema(z Lyonu za 35 miliónů eur)
2011Ángel di María(z Benfiky za 30 miliónů eur)
2011Fábio Coentrao(z Benfiky za 35 miliónů eur)
2012Luka Modrič(z Tottenhamu za 37 miliónů eur)
2013Isco(z Málagy za 32 miliónů eur)
2013? Gareth Bale(z Tottenhamu za 120 miliónů eur)
Stojí Gareth Bale za více než tři miliardy korun?
Ano. Jeho rychlost a střelecké schopnosti jsou dechberoucí.
9,2 %
Ne. Žádný fotbalista nemá takovou cenu.
90,8 %
Celkem hlasovalo 14422 čtenářů.

Reklama

Související témata: