Hlavní obsah

Real se podle tisku domluvil s Ronaldem na nové lukrativní smlouvě. Portugalec bude brát víc než Messi!

Madrid

Zůstane fotbalová superstar Cristiano Ronaldo v kádru Bílého baletu dalších pět let? Všechno tomu nasvědčuje. Podle informace španělského deníku Marca se již záložník Realu Madrid dohodl s klubem na prodloužení kontraktu do roku 2018, sám hráč se však k celé záležitosti staví zdrženlivě. "Situace ohledně smlouvy stále není vyřešena," prohlásil tajemně osmadvacetiletý Portugalec.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Záložník Realu Madrid Cristiano Ronaldo.

Článek

Hvězdnému Ronaldovi vyprší současná smlouva na Santiago Bernabéu v roce 2015. Ofenzivní středopolař, jenž se ocitl v hledáčku Manchesteru United či Paris St. Germain, se však podle španělského deníku domluvil s vedením Los Blancos na další spolupráci.

Smlouva byla údajně prodloužena o tři roky a její součastí je i navýšení mzdy. Jeden z nejlepších hráčů světa by měl nyní pobírat 17 miliónů eur ročně (zhruba 440 miliónů korun), čímž by se stal po Kamerunci Samuelu Eto´ovi druhým nejlépe placeným fotbalistou planety a zároveň nejlépe vydělávajícím hráčem na Pyrenejském poloostrově (Argentinec Messi si v Barceloně ročně přijde na 16 miliónů eur).

Ronaldo ale tyto zprávy zatím nepotvrdil. "Situace stále není vyřešena. Nechci o tom mluvit, protože teď není ten pravý okamžik. Chci se soustředit na hru," řekl pro deník Marca.

Nejlépe placení fotbalisté světa:
Samuel Eto'o (Anži Machačkala) - 20 mil. eur ročně
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 17 mil.
Lionel Messi (FC Barcelona) - 16 mil.
Neymar (FC Barcelona) - 15 mil.
Zlatan Ibrahimovic (PSG) - 14,5 mil.
Radamel Falcao (Monaco) - 14 mil.
Wayne Rooney (Manchester United) - 13,8 mil.
Sergio Agüero (Manchester City) - 13,5 mil.
Yayá Touré (Manchester City) - 13 mil.
Thiago Silva (PSG) - 12 mil.

Real chce udržet svoji oporu za každou cenu. Prezident madridského velkoklubu Florentino Pérez dokonce před dvěma týdny prohlásil, že portugalský reprezentant zakončí kariéru v královském klubu. "Nehodlám nic potvrzovat. V tuto chvíli jsem hráčem Realu Madrid a jsem šťastný, kde jsem. Uvidíme do budoucna," řekl Ronaldo.

Real se chystá oznámit dohodu do začátku nového ročníku La Ligy, která startuje prvním kolem 17. srpna.

Reklama

Související témata: