Hlavní obsah

Nesmiřitelní! Válka mezi slavnými krajany, Ronaldo nemůže přijít Mourinhovi na jméno

Madrid

Celé tři roky vedl kouč José Mourinho v Realu nejzářivější hvězdu týmu Cristiana Ronalda bez vážnějších otevřených rozmíšek, v posledních měsícících však ze společného působení v madridském fotbalovém velkoklubu vyplula na povrch řada názorových a vztahových střetů. V současnosti hoří mezi oběma portugalskými excentriky boj.

Foto: Profimedia.cz

Trenér José Mourinho (vlevo) a Cristiano Ronaldo ještě v dobách společného působení v Realu Madrid.

Článek

První spory odhalil Mourinhův rozhovor pro španělskou televizní stanici Intereconomia, v němž staronový trenér londýnské Chelsea přiznal: „Měl jsem s Cristianem problém. Neplnil přesně taktické pokyny, kritizoval jsem ho za to."

Později padesátiletý uznávaný odborník svého slavného krajana popíchl, když v interview pro americkou televizní společnost ESPN prohlásil, že kdysi jako asistent v Barceloně vedl "skutečného brazilského Ronalda, ne toho druhého."

Ancelottiho si Ronaldo pochvaluje

Osmadvacetiletý útočník a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2008 mu nezůstal nic dlužen. Nejprve ve finále přípravného turnaje v Miami přímo na hřišti se dvěma góly zasadil o výhru Realu nad Chelsea 3:1 a tento týden po středečním přátelském utkání Portugalska s Nizozemskem (1:1) na dotaz ohledně vzájemných vztahů s Mourinhem reagoval střelec gólu domácího celku odměřeně.

„Nebudu si vůbec brát jméno toho člověka do úst. Nestojí to za to. Omlouvám se, ale nemám vůbec chuť se o něm bavit," citoval fotbalistu portugalský sportovní deník A Bola.

Očividně s mnohem větší radostí se Ronaldo rozpovídal o Italovi Carlu Ancelottim, Mourinhově nástupci na lavičce Bílého baletu. „Líbí se mi, jak s mužstvem pracuje. Je to skvělý člověk a výborný trenér," prohlásil.

Reklama

Související témata: