Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalový bože! I legionáři žasnou nad bláznivou sumou, kterou Real za Balea vysolí

dos, zpSport.cz

Sami jsou předmětem zájmu agentů, skautů a jejich klubů. Sami jsou zbožím na fotbalové burze. Ale stejně z valné většiny žasnou nad tím, že Real Madrid udělal z Garetha Balea nejdražšího fotbalistu světa za neuvěřitelnou sumu 100 miliónů eur (2,57 miliardy korun), kterou Tottenhamu vysolí. „Žádný fotbalista nemá takovou cenu,“ říká jasně Petr Čech, brankář Chelsea.

Názory fotbalových reprezentantů na přestup Balea do Realu. Madridský klub za něj Tottenhamu zaplatí 100 miliónů eur. Video: Sport.cz

 
Článek

Nejen o Arménech a Italech šla řeč. Když se fotbaloví reprezentanti v pondělí v poledne sešli před kvalifikačními duely v Praze, Bale se právě tou dobou představoval třiceti tisícům fanoušků na San Bernabéu. Jako rekordman stojící přes dvě a půl miliardy korun...

„Radši bych to ani nekomentoval. Myslím, že žádný fotbalista nemá takovou cenu," říká jasně Petr Čech, u něhož server transfermarkt.de uvádí aktuální cenu 25 miliónů eur (640 miliónů korun).

„Nechci se do toho pouštět, je to samozřejmě věc Realu. Vědí, co dělají. Určitě to mají dlouho dopředu připravené. Také co se týče finančního fair play, jež se snaží nastolit FIFA. Jinak by to nemohli udělat," poukazuje Čech s notnou dávkou ironie na skutečnost, že Baleův přestup se těmto snahám zcela vymkl.

Extrémní suma, jsou lepší hráči...

„Podle mě jsou lepší hráči než Bale. Za něj mi to přijde trochu moc," usmívá se Václav Kadlec, který v srpnu zamířil ze Sparty do Eintrachtu Frankfurt za přibližně 103 miliónů korun.

Plzeňák Vladimír Darida ho trumfl, jeho nový chlebodárce Freiburg zaplatí Viktorii ve dvou splátkách až 160 miliónů korun. Také šikovný záložník však nad bláznivým Baleovým transferem žasne. „Taková suma mi přijde jako velký extrém. Ale stalo se. Chtěli ho, tak za něj zaplatili," diví se Darida.

Jeho plzeňský parťák Václav Procházka se až tak nepozastavuje. „Astronomická částka, neuvěřitelná. Ale Bale je natolik dobrý, že je to asi odpovídající. Své kvality však musí dokázat i v týmu, do něhož přestupuje," poukazuje stoper Viktorie.

„Gareth je fantastický hráč, přestup si zasloužil. Cifry jsou však úplně neskutečné... Sám jsem zvědavý, kam až se to všechno posune, jaké peníze ještě budou lítat," žasne Petr Jiráček z bundesligového Hamburku.

Reklama

Související témata: