Hlavní obsah

Bale nemá místo v základu jisté, tvrdí asistent Clement o nejdražším hráči planety

Madrid

Přestup léta. Tak se dá hodnotit transfer mezi Realem Madrid a Tottenhamem. Za neuvěřitelných 100 miliónů eur (2,56 miliardy korun) se do hlavního města Španělska stěhoval Velšan Gareth Bale. Avšak ani nejdražší hráč v historii fotbalu nemá místo v základní sestavě jisté. To prozradil britské BBC asistent trenéra madridského velkoklubu Paul Clement. „V týmu je velká konkurence a nikdo nemá nic garantované předem,“ upozorňuje.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Gareth Bale, nová posila Realu Madrid, předvádí fanouškům své umění.

Článek
Fotogalerie

„Vím, že jsme ho (Balea) přivedli za velké peníze, ale to neznamená, že bude hrát pravidelně v základu," konstatoval Clement. „Na druhou stranu má výhodu, že je velmi univerzální, takže může hrát i ve středu zálohy," poodkryl plány Realu, jak vyřešit situaci s čtyřiadvacetiletým fotbalistou. Na křídlech, kde převážně Bale nastupoval, totiž v Bílém baletu nastupují argentinský rychlík Ángel Di María a portugalská superstar Cristiano Ronaldo.

Velšský reprezentant je kromě své univerzálnosti i výborným střelcem. V minulé sezóně zaznamenal 21 branek a stal se nejlepším střelcem Kohoutů. „Bale má talent na střílení gólů, ale takových hráčů je tu dost. Třeba Isco nebo Benzema," připomněl Clement dva nejlepší střelce Realu v letošním ročníku. Španělský mladíček Isco se do střeleckých statistik zapsal již třikrát a drží si průměr jedné úspěšné trefy na utkání. Francouzský bomber za ním zaostává o jeden zásah.

Balea čeká náročný rok, vedle aklimatizace musí proniknout i do tajů španělštiny. „Je na čase, aby se začal učit jazyk. Hodně hráčů z minulosti si bralo i soukromé lekce, protože u nás se v podstatě jinou řečí nemluví. Čím dřív se ji naučí, tím lépe pro nás i pro něj," podotkl Clement. Jedním z hráčů, kteří si brali soukromé hodiny, byl například chorvatský středopolař Luka Modrič.

Zda se hvězdný Bale objeví v základní jedenáctce Bílého baletu, se dozvíme už v sobotu 14. září, kdy madridský gigant zavítá na hřiště nováčka Primera División Villarrealu.

Nastoupí Gareth Bale na hřišti Villarrealu v základní sestavě Realu Madrid?
Ano
76,7 %
Ne
23,3 %
Celkem hlasovalo 7492 čtenářů.

Reklama

Související témata: