Hlavní obsah

Casillas vypadl ze sestavy, protože se usmiřoval s Barcelonou, tvrdí Del Bosque

Brankář Iker Casillas prý během působení trenéra Josého Mourinha v Realu Madrid vypadl ze základní sestavy kvůli tomu, že po vyhrocených derby usmiřoval hráče Bílého baletu a Barcelony. Prohlásil to kouč španělské reprezentace Vicente del Bosque.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Brankář Realu Madrid Iker Casillas (vpravo)

Článek

"Je pravda, že když se zápasy mezi Realem a Barcou vyostřily a pro reprezentaci nastaly těžké časy, tak Iker pomáhal obrušovat hrany a přispěl k tomu, že jsme zůstali na vítězné vlně a vyhráli například mistrovství Evropy," řekl Del Bosque v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Onda Cero.

"Někomu se nelíbilo, že Iker byl klíčovou postavou při obnovení harmonie v národním týmu a nejspíš to mohlo za jeho ústup ze slávy," uvedl Del Bosque, jehož výběr tvoří z poloviny právě hráči dvou největších španělských klubů.

Do největší krize se vztahy Realu a Barcelony dostaly při španělském Superpoháru v srpnu 2011. Při hromadné potyčce na konci zápasu Mourinho, jenž nedávno odešel z Madridu do Chelsea, píchnul tehdejšího barcelonského asistenta Tita Vilanovu prstem do oka.

Reklama

Související témata: