Hlavní obsah

Dvě a půl miliardy za Balea? To nikdy nepochopím, říká někdejší rekordman Zidane

Madrid

Střílí do vlastních řad. Bývalý francouzský fotbalista Zinédine Zidane zkritizoval částku 100 miliónů eur (2,57 miliardy korun), kterou "jeho" Real Madrid zaplatil za velšského záložníka Garetha Balea. Podle bývalého držitele přestupového rekordu a současného asistenta trenéra Carla Ancelottiho žádný z fotbalistů nemá takovou hodnotu.

Foto: Profimedia.cz

Zinédine Zidane (vpravo) a trenér Bílého baletu Carlo Ancelotti.

Článek

Zidane přestoupil v roce 2001 z Juventusu do Realu Madrid v přepočtu za 1,9 miliardy korun a přestupový rekord držel osm let, než ho s 2,4 miliardami překonal přesun Cristiana Ronalda z Manchesteru United do Realu. "Před deseti lety mě sem přivedli za 75 miliónů eur a já už tenkrát tvrdil, že takovou cenu nemám," řekl Zidane v rozhovoru pro Canal+.

"A myslím si to pořád, nikdo nemá takovou cenu, je to nepochopitelné vzhledem k tomu, co se v současnosti ve světě děje," uvedl Zidane, který za Bílý balet pět let hrál a letos po dvou letech vyměnil pozici sportovního ředitele za místo asistenta trenéra Carla Ancelottiho.

Bale podle něj bude v těžké pozici. "On si to uvědomuje. Pamatuji si, že pro mě to během mých prvních tří měsíců bylo hodně komplikované. Dostal jsem se dokonce k úvahám, jestli bych radši neměl odejít. Ale když se člověk soustředí jen na hru, ostatní věci začnou být přirozenější. Řeknu mu, ať si nepřipouští tlak, aby prostě jen hrál tak, jak dokáže," uvedl Zidane.

Trojnásobný nejlepší fotbalista světa v anketě FIFA však nové posile věří. "V posledních třech letech dokázal, že patří mezi nejlepší na světě. Navíc má prostor pro zlepšení, je mu teprve čtyřiadvacet, Realu toho může hodně přinést."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články