Hlavní obsah

Barcelona - FC Sevilla 3:2Barcelona porazila Sevillu gólem v nastavení. Bale se trefil, ale Real jen remizoval

Aktualizováno

Nejdražší fotbalista světa Gareth Bale se střelecky prosadil hned ve svém prvním utkání za Real Madrid. Úřadující vicemistr ale ve čtvrtém kole španělské ligy remizoval s Villarrealem 2:2 a poprvé v sezóně ztratil body. Sevilla, která je jedním ze soupeřů Liberce v základní skupině Evropské ligy, prohrála s Barcelonou 2:3. Katalánský tým zůstává stoprocentní a se shodným skóre se dělí o první místo s Atléticem Madrid.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony Alexis Sanchez (vlevo), Lionel Messi (vpravo) a Adriano Correia se radují z gólu proti Seville.

Článek

Villarreal přivítal vicemistra jako nováček, ale také jako jeden z dosud stoprocentních týmů. Na svém stadiónu se také ujal vedení, když se v 21. minutě trefil Cani. Pak však přišel okamžik Balea, za kterého Real zaplatil Tottenhamu 100 miliónů eur (2,57 miliardy korun). Velšský záložník poslal zblízka do sítě Carvajalovu přihrávku. Ze hřiště odešel po hodině hry.

Krátce nato v 64. minutě otočil skóre z dorážky Cristiano Ronaldo, který přišel do Realu před čtyřmi lety z Manchesteru United za 94 miliónů eur (2,4 miliardy korun) a držel přestupový rekord až do Baleova příchodu. Jenže "Bílý balet" náskok neudržel. Branka barcelonského odchovance Giovaniho dos Santose znamenala remízu 2:2 a oba týmy tak poprvé v sezoně přišly o body.

Barcelonu poslal do vedení v prvním poločase Alves a v 76. minutě zvýšil vedení svým šestým gólem v sezoně Lionel Messi. O čtyři minuty později ale na jeho trefu odpověděl Ivan Rakitič a v 90. minutě měli hosté na dosah remízu, když se po rohu trefil Coke. Domácí ale ve čtvrté minutě nastavení dokázali odpověděl zásluhou střídajícího Alexise Sáncheze.

Trenér Sevilly Unai Emery nasadil sestavu: Beto - Coke, Cala, Navarro, Moreno - Mbia (58. Trochowski), Cristóforo (69. Marin) - Samperio (84. Rabello), Rakitič, Vitolo - Gameiro.

Vítěznou šňůru v úvodu sezóny natáhlo na čtyři zápasy i Atlético Madrid, které porazilo 4:2 nováčka z Almeríe a dělí se s Barcelonou o vedení. Svěřence Diega Simeoneho poslala do vedení v 15. minutě parádním volejem posila z Barcelony David Villa, druhý gól přidal z penalty Diego Costa.

Na snížení Rodriho odpověděl po přestávce z přímého kopu Tiago a krátce nato se trefil Raúl García. V poslední minutě zkorigoval skóre na konečných 2:4 Aleix Vidal. Atlético vyhrálo úvodní čtyři utkání v sezoně poprvé od ročníku 1995/96, kdy se radovalo z posledního titulu.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Atlético Madrid - Almería 4:2 (15. Villa, 37. Diego Costa z pen., 64. Tiago, 67. Raúl García - 40. Rodri, 90. Vidal)
Levante - San Sebastian 0:0
Barcelona - FC Sevilla 3:2 (36. Alves, 75. Messi, 90.+4 Alexis - 80. Rakitič, 90. Coke).
Villarreal - Real Madrid 2:2 (21. Cani, 70. Dos Santos - 39. Bale, 64. Ronaldo).

Reklama

Související témata: