Hlavní obsah

Bilbao - Vigo 3:2Fotbalisté Bilbaa pokřtili nový stadión výhrou nad Vigem

Bilbao

Fotbalisté Bilbaa pokřtili svůj nový stadión vítězstvím 3:2 nad Vigem ve čtvrtém kole španělské ligy. Po třetí výhře v sezóně jsou pátí bod za Realem Madrid a nováčkem Villarrealem, tabulce vévodí dva stoprocentní týmy Atlético Madrid a Barcelona.

Článek

Vedení Bilbaa nechalo na konci minulé sezóny zdemolovat svůj sto let starý stadión San Mamés, přezdívaný "Katedrála", a v pondělí tým odehrál první duel v nedaleké nové aréně, i když ještě není dokončena jedna tribuna.

Slavnostní atmosféru pokazil 36.000 fanoušků Athleticu hostující Charles, jenž se ve 14. minutě stal prvním střelcem na novém San Mamés. Baskický tým však vyrovnal hned čtyři minuty nato díky Mikelovi San Josému. Celta promarnila ještě do poločasu velkou šanci, když Charles kopal pokutový kop, ale místo druhého gólu střílel nad břevno.

O výhře Bilbaa rozhodli v druhém poločase brankami kapitán Andoni Iraola a Beňat, za hosty už poté pouze snížil v 79. minutě Santi Mina. "Snad to pro nás bude dobré znamení. Snili jsme o tom, že na novém stadiónu začneme vítězstvím," řekl kouč Athleticu Ernesto Valverde.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Elche - Valladolid 0:0
Athletic Bilbao - Celta Vigo 3:2 (18. San Jose, 61. Iraola, 68. Etxebarria - 14. Charles, 79. Mina).

Reklama

Související témata: