Hlavní obsah

Casillas je podle Ronalda v obtížné situaci. Přijde o světový šampionát v Brazílii?

Madrid

Před lety měl v Realu Madrid neotřesitelnou pozici, v posledních měsících ale brankář Iker Casillas spíše zahřívá lavičku náhradníků. Dvaatřicetiletý gólman ztratil v minulé sezóně ještě pod vedením kouče Josého Mourinha pozici jedničky a po příchodu Carla Ancelottiho si zahrál jen 14 minut v Lize mistrů, než se na hřišti Galatasaraye Istanbul zranil. Casillas by navíc při aktuální formě svých krajanů Diega Lópeze, Victora Valdése a Pepeho Reiny dokonce mohl přijít o pozici v národním týmu a tím pádem také o MS v Brazílii.

Foto: Facebook

Iker Casillas se na tréninku španělské reprezentace natahuje po míči.

Článek

„Iker je v obtížné situaci. Nikdy neměl v Realu takového konkurenta, jako je Diego López. Ale nesmíme zapomínat na to, že to je jeden z nejlepších brankářů na světě," řekl španělskému listu AS bývalý brazilský útočník Ronaldo, který s Casillasem odehrál v Realu Madrid pět sezón.

Španělský reprezentant má přitom před sebou klíčovou sezónu, na jejímž konci je světový šampionát v Brazílii. A lze si jen těžko představit, že by trenér úřadujících mistrů Vicente del Bosque vzal brankáře, který za celou sezónu odchytal jen pár zápasů.

Trenér nad ním drží ochrannou ruku

Zvlášť poté, co v úvodních ligových zápasech excelují Casillasovi konkurenti - ve formě je Pepe Reina, který letos hostuje v Neapoli. A několik skvělých zákroků už předvedli i Victor Valdés z Barcelony a právě Diego López. Jenže všichni tři odehráli za poslední roky v dresu La Furia Roja jen minimum zápasů.

Iker Casillas na konci září naskočil do svého prvního zápasu v dresu Bílého baletu po dlouhých 237 dnech. Jenže na trávníku pobyl jen 14 minut, po střetu se Sergiem Ramosem si poranil bok, takže musel brzy střídat. Těšit ho může snad jen fakt, že nad dlouholetou oporou Španělska drží trenér del Bosque ochrannou ruku. Alespoň zatím.

„Máme tři mimořádné brankáře a to mě pochopitelně těší. Iker mnoho let hájil naši branku a měli bychom o něm mluvit hodně zdvořile," prohlásil del Bosque a jasně tak naznačil, že nad svým kapitánem hůl jen tak nezlomí. Do světového šampionátu ještě zbývá několik měsíců a tak má dvaatřicetiletý gólman šanci vydobýt si ztracenou pozici jedničky i v Realu Madrid.

Reklama

Související témata: