Hlavní obsah

Messi a luxusní vila ve tvaru míče? Nesmysl, tvrdí fotbalistův otec

Barcelona/Praha

Fotografie návrhu moderní vily, kterou si údajně plánuje nechat postavit hvězdný Lionel Messi, obletěly svět. Nad futuristickým zpracováním objektu ve tvaru fotbalového míče se tají dech, věc má ale - zdá se - háček: nejlepší světový fotbalista si prý nic neobjednal!

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Útočník Barcelony Lionel Messi a jeho radost po vstřelení gólu.

Článek

Obytné prostory ve středu obdélníkové parcely připomínající tvar fotbalového hřiště, zbytek komplexu za zhruba 5,8 miliónu eur (přibližně 150 miliónů korun) obstarají zahrada a bazén. Při pohledu z výšky navíc budovy vytvářejí fotbalistovo číslo na dresu - 10.

Originální a stylové, že? Snad až příliš na to, aby to byla pravda. A také že není, tvrdí na svém serveru švýcarský deník Blick s odvoláním na vyjádření fotbalistovy rodiny.

Proslulý valencijský architekt Luis de Garrido, který v televizních interview odhalil skici svého díla, tvrdí, že se již s útočníkem Barcelony setkal a projekt projednali. Messiho otec Jorge je však zcela jiného názoru.

Jsou to jen lži...

„Všechno, co říká, je nesmysl. Vůbec toho člověka neznáme." A fotbalistova sestra Maria dodává: „Prosím, ničemu z toho nevěřte. Jsou to všechno lži."

Faktem je, že šestadvacetiletý Messi s přítelkyní Antonellou Roccuzzovou a jedenáctiměsíčním synkem Thiagem žijí ve vyhlášené barcelonské čtvrti Pedralbes v luxusní vile, kterou čtyřnásobný držitel Zlatého míče koupil teprve v září loňského roku. Honosný dům o obytné ploše 400 metrů čtverečních má mimo jiné čtyři ložnice, tři koupelny a je obklopen rozsáhlou zahradou.

Sní snad Messi po modernějším paláci? Výjimeční lidé touží po výjimečných věcech... Je však docela dobře možné, že jde jen o de Garridův šikovný marketingový tah využívající popularity argentinského fotbalového génia, přidává svůj pohled Blick.

Reklama

Související témata: