Hlavní obsah

Guardiola před Plzní odletěl soukromým tryskáčem do Barcelony. Urovnat spory s nemocným Vilanovou

Barcelona

Fotbalisté Plzně se pod vedením Pavla Vrby pečlivě chystají na středeční duel Ligy mistrů na půdě obhájce trofeje Bayernu Mnichov, zato španělský kouč Josep Guardiola si z utkání nejspíš velkou hlavu nedělá. V pondělí vypustil trénink a odletěl soukromým tryskáčem do Barcelony. Podle listu El Mundo Deportivo navštívil bývalého kouče Katalánců a svého někdejšího asistenta Tita Vilanovu, který stále bojuje s rakovinou.

Foto: Profimedia.cz

Ještě v květnu minulého roku seděli Pep Guardiola a Tito Vilanova (vpravo) na společné lavičce Barcelony na Nou Campu.

Článek

Španělský list v úterý informoval o „tajné" schůzce mezi Guardiolou a Vilanovou. Současného trenéra Bayernu Mnichov zachytil okolo 15. hodiny v pondělí odpoledne na barcelonském letišti El Prat, kam Guardiola přiletěl soukromým tryskáčem přímo z Mnichova.

Dvaačtyřicetiletý Pep byl v Barceloně za svým někdejším asistentem Titem Vilanovou. O tři roky starší bývalý trenér Barcelony se nedávno podrobil operaci kvůli rakovině příušní žlázy. Oba bývalí spolupracovníci mezi sebou měli začátkem roku několik neshod. „Když jsem se léčil v New Yorku a Pepa jsem potřeboval, on se ani neozval," stěžoval si před několika měsíci Vilanova.

Guardiola se rozhodl urovnat vzájemné mediální spory se svým kamarádem, se kterým získal v Barceloně dva tituly a také triumf v Lize mistrů. „Je to pro mě velice obtížné mluvit o Titovi v němčině. Mám ho velmi rád a z jeho stavu je mi hrozně smutno. Stále doufám ve šťastný konec," prohlásil krátce po svém letním příchodu do Allianz areny.

Oba trenéři spolu debatovali téměř tři a půl hodiny, než se Guardiola vydal zpátky na El Prat, odkud odletěl zpátky do Mnichova.

Vilanova dovedl Barcelonu v minulé sezóně k ligovému titulu, na konci července ale musel kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům odstoupit. V Barceloně ho nahradil Argentinec Gerardo Martino. Vilanova v současné době podstupuje chemoterapii a radioterapii. Podle lékařů je jeho stav uspokojivý.

Reklama

Související témata: