Hlavní obsah

Šokující zpráva pro Barcelonu! Messi má natržený sval a letos už si nezahraje

Barcelona
Aktualizováno

Nejlepší fotbalista světa Lionel Messi si bude muset šest až osm týdnů odpočinout. Argentinský útočník Barcelony si v neděním utkání 13. kola španělské ligy na trávníku Betisu Sevilla (Barcelona vyhrála 4:1) natrhl při pokusu o zrychlení stehenní sval. Čtyřnásobný držitel Zlatého míče musel už po 20 minutách hry opustit hřiště, v pondělí mu lékaři fotbal zakázali až do konce kalendářního roku.

Foto: Angel Fernandez, ČTK/AP

Lionel Messi si v nedělním zápase s Betisem Sevilla poranil levou nohu.

Článek
Fotogalerie

Zatímco v minulých letech se Argentinci zranění vyhýbala, v této sezóně se už potřetí potýká se zraněným svalem. „Messiho zranění nemá nic společného s tím předchozím, protože nyní to je druhá noha," prohlásil kouč Barcelony Gerardo Martino, který také prozradil, že se tentokrát jedná o dvouhlavý sval stehenní. „Budeme si muset s Leem promluvit, protože je to jeho třetí problém v krátké době a určitě mu to straší v hlavě," dodal.

Šestadvacetiletý argentinský reprezentant se poprvé zranil v srpnu, kdy musel v duelu s Altéticem Madrid střídat kvůli tříslům. Koncem září si zranil stehenní sval pravé nohy a týmu poté chyběl tři týdny.

Sportovního ředitele katalánského celku Andonia Zubizarretu zranění největší hvězdy týmu rozesmutnilo. „Nikdy není dobrá zpráva, když má hráč další zranění, zvlášť, když se jmenuje Lionel Messi. Můj názor je, že na jeho návrat nesmíme spěchat," prohlásil.

Messi určitě zmešká reprezentační zápasy Argentiny s Ekvádorem a Bosnou a Hercegovinou. Přijde i o dva zbývající zápasy Barcelony v základní skupině Ligy mistrů proti Ajaxu a Celtiku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články