Hlavní obsah

Messi se na City nepřestává vyptávat, tvrdí reprezentační spoluhráč božského Argentince Zabaleta

Manchester/Praha

Spekulace kolem Messiho odchodu z Barcelony neberou konce, a po vystoupení hráčského agenta Francoise Gallarda ve španělské televizi zřejmě jen tak neustanou. Už se skloňoval zájem Paris SG, mnichovského Bayernu a nyní se na scéně objevil Manchester City. Messi přitom všechny kuloární zvěsti o odchodu z Nou Campu odmítá. „Pravdou sice je, že o mě projevily zájem mnohé kluby, ale můj postoj se nezměnil. Mým snem je hrát celý život za Barcelonu," tvrdil i v pondělí v rozhovoru pro nizozemský De Telegraaf.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Argentinský útočník Lionel Messi tvrdí, že chce v Barceloně zůstat do konce života.

Článek

Byla to silná slova, která zazněla ve španělské televizní show Punto Pelota. „Messi se cítí jednáním Barcelony zrazený. S klubem se dohodl na prodloužení smlouvy a v září pak na vylepšení finančních podmínek, jenže vedení dohodu nedodržuje. Proto Lionel už uzavřel ústní domluvu s jiným klubem. V únoru a březnu se začne chystat přestup a po skončení sezóny z Barcelony odejde," prohlásil hráčský agent Francois Gallardo na televizních obrazovkách.

Pro Barcelonu je svatý

Rozpoutal tím vlnu spekulací, zda jsou úvahy o přestupu Messiho vůbec reálné a kam by mohl zamířit. Božský Argentinec, který vyhrál čtyřikrát Zlatý míč, má totiž na Nou Campu smlouvu až do roku 2018, v níž je pochopitelně i klauzule o uvolnění ve výši 250 miliónů eur.

„Messi je pro Barcelonu svatý a proto nevěřím, že by ho někdy prodala," nechal se slyšet prezident mnichovského Bayernu Karl-Heinz Rummennigge v rozhovoru pro Sky90, neboť o vítězi Ligy mistrů se spekulovalo v souvislosti s Messiho přestupem nejvehementněji. Už proto, že na lavičce bavorského velkoklubu sedí jako trenér Pep Guardiola, který Messiho vedl v katalánském týmu.

Paris SG rovněž přispěchal s prohlášením, že angažování Messiho je zcela nereálné. Katarští majitelé klubu sice utratili během posledních dvou let za posily přes 200 miliónů eur, ale že by dali za Argentince ještě o padesát víc, to rázně popřeli.

Až bude Katalánskem unaven?

Pozornost se proto soustředila na anglický Manchester City, který při nákupech na peníze nekouká. Zvláště, když se Messiho krajan Pablo Zabaleta nechal slyšet, že se ho reprezentační spoluhráč na Citizens opakovaně vyptával.

„Působili jsme spolu ve Španělsku, kde já hrál za barcelonský Espaňol a Lionel za Barcelonu, znali jsme se spoustu let, bydleli ve stejném městě, byli a jsme velmi blízcí přátelé. Já odešel do Manchesteru City dva dny předtím, než ho koupili noví majitelé a Messi se mě na nový klub hodně vyptával. Tehdy jsem toho moc nevěděl, ale od té doby jsme spolu často o týmu, životě na ostrovech a fotbalu v Anglii často debatovali," prozradil Zabaleta.

Není sám. I španělský legionář ve službách Citizens Alvaro Negredo, který přišel na ostrovy letos v létě ze Sevilly, přispěchal se zajímavým názorem. „Až bude Messi unaven životem v Katalánsku, mohl by v budoucnu do Manchesteru skutečně přesídlit," přiživil spekulace kolem argentinské hvězdy.

Reklama

Související témata: