Hlavní obsah

Elche - Atlético 0:2Atlético dostihlo Barcelonu, Bale z Realu zazářil hattrickem

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid zdolali v 15. kole španělské ligy Elche 2:0 a v tabulce dostihli vedoucí Barcelonu. Katalánci, kteří zůstali první díky vyššímu rozdílu skóre, mají k dobru nedělní duel v Bilbau. Tři body za vedoucím duem se díky výhře 4:0 nad Valladolidem drží třetí Real Madrid, jehož výhru zařídil hattrickem Gareth Bale.

Foto: Stringer, Reuters

Diego Costa z Atlética Madrid slaví svůj gól proti Elche.

Článek

Atlético po vysokém vítězství nad Getafe, které v minulém kole zdolalo 7:0, dnes dlouho nemohlo překonat brankáře nováčka z Elche Manua Herreru. Svěřenci Diega Simeoneho ale v této sezoně vyšli střelecky naprázdno zatím jen jednou a i tentokrát se nakonec prosadili.

V 63. minutě Herrera neudržel nákop střídajícího Raúla Garcíi a Koke rozhodl z dorážky. Pojišťující gól Atlética přidal po Garcíově pasu jedenáct minut nato Diego Costa, který zaznamenal 15. branku v sezoně. Na lídra střelecké tabulky Cristiana Ronalda z Realu Madrid ztrácí dva zásahy.

Real stejně jako ve středečním duelu Ligy mistrů s Galatasarayem Istanbul (4:1) z preventivních důvodů nenasadil Ronalda, který šetřil poraněný sval. Hlavní hvězdu ale rovnocenně zastoupila letní posila z Tottenhamu Gareth Bale.

Velšský záložník otevřel skóre ve 33. minutě, kdy hlavou dorazil střelu Ángela di Maríi, a za tři minuty přesným centrem připravil gól pro hlavičkujícího Karima Benzemu. Třetí gól "Bílého baletu" přidal v 64. minutě znovu Bale, když poslal do sítě míč odražený obráncem.

Hattrick uzavřel čtyřiadvacetiletý Velšan minutu před koncem po spolupráci s obráncem Marcelem. Hvězda poslední sezony anglické ligy nastřílela v La lize již sedm branek a zasloužila se o to, že Real má nyní nejlepší útok v soutěži.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:
Elche - Atlético Madrid 0:2 (63. Koke, 74. Costa)
Vigo - Almería 3:1 (26. Orellana, 49. Oubiňa, 59. Charles - 10. Suso)
Real Madrid - Valladolid 4:0 (33., 64. a 89. Bale, 36. Benzema)
Espaňol Barcelona - San Sebastian 1:2 (31. Cordoba - 69. Griezmann, 88. vlastní Stuani)

Reklama

Související témata: