Hlavní obsah

Hvězdy Realu Madrid s třetiligovým soupeřem vyhasly. Za senzační remízu prý může umělý trávník

Xátiva / Madrid

Byl to zřejmě jeden z nejsenzačnějších výsledků fotbalového víkendu. Borci z Realu Madrid totiž nezvládli zápas s třetiligovým týmem Olimpic Xátiva a po bezbrankové remíze 0:0 dokonce hledali výmluvy, jak se z této šlamastyky vykroutit. Na výsledek 0:0, na který mimochodem většina bookmakerů vypsala kurz 10:1, může podle kouče Carla Ancelottiho umělý trávník.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Obránce Realu Madrid Marcelo (vlevo) v souboji o míč s Jordim Marenou z Olimpiku Xátiva.

Článek
Fotogalerie

Ano, něco takového je na vždy klimaticky příznivém Pyrenejském poloostrově neobvyklé, ale třetiligový klub Olimpic Xátiva na svém devítitisícovém stadiónku disponuje právě umělým trávníkem poslední generace.

To údajně činilo borcům z Realu problémy. „Nejsme na něj zvyklí a bylo vidět, jaké problémy trávník způsobil. Měli jsme asi jen dvě nebo tři šance dát gól, ale s hrou jsme měli velké starosti," tvrdil po šokujícím výsledku ze 4. kola Copa del Rey trenér madridských hvězd Carlo Ancelotti.

Kritika na Benzemu

Španělský tisk označil hru Realu Madrid jako bezduchou, kritizoval přístup střídajícího útočníka Karima Benzemy, který se místo rychlého vhození autu soustředil na to, aby domácí fanynce při focení mobilním telefonem hezky zapózoval a také vychválil domácí tým, který podle listu Marca předvedl precizní defenzivu. „Hráči Realu nebyli schopní dostat míč do sítě. Madrid pořád bouchal do zamčených dveří," napsal populární španělský list.

Slova uznání měl k Olimpiku Xátiva i Ancelotti. „Skutečně si vedli odvážně, hráli kompaktně a jejich organizace hry byla příkladná. Pro nás to byl skutečně velmi těžký zápas," uvedl italský kormidelník ve službách Bílého baletu.

Fotbalisté Xátivy si teď splní sen a k odvetnému zápasu se vydají na Santiago Bernabéu. „Samozřejmě Real je tým z jiné galaxie, my se s takovým celkem nemůžeme srovnávat. To, že hrajeme odvetu na Bernabéu, je pro nás samo o sobě odměnou," přiznal Toni Aparicio, že jeho tým si v druhém vzájemném klání nedělá velké naděje.

Reklama

Související témata: