Hlavní obsah

Prezident FC Sevilla kvůli trestu za zpronevěru odstoupil

Madrid

Prezident fotbalového klubu FC Sevilla José María del Nido odstoupil z funkce poté, co neuspěl s odvoláním proti sedmiletému trestu za zpronevěru veřejných fondů. Šestapadesátiletý právník, jenž je většinovým vlastníkem španělského celku, byl odsouzen už před dvěma lety a minulý týden Nejvyšší soud verdikt potvrdil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Michael Rabušic střílí vedoucí gól během utkání Evropské ligy se Sevillou.

Článek

"Den, kterého jsem se nikdy nechtěl dočkat, přišel," řekl Del Nido na emotivní tiskové konferenci, na níž se omluvil fanouškům i celému městu.

Del Nido stál v čele klubu, který je soupeřem Liberce v základní skupině Evropské ligy, od roku 2002 a prožil s ním nejúspěšnější období v historii. FC Sevilla triumfovala v letech 2006 a 2007 v Poháru UEFA, v roce 2010 získala Španělský pohár.

V roce 2011 byl Del Nido odsouzen na sedm a půl roku do vězení za zpronevěru v případu korupce ve městě Marbella v letech 1999 až 2003. V odvolacím řízení dosáhl jen snížení trestu o půl roku a Nejvyšší soud minulý týden rozsudek potvrdil.

Vedení klubu, jemuž momentálně v tabulce španělské ligy patří osmé místo, se dočasně ujme místopředseda José Castro. O novém předsedovi rozhodnou akcionáři 17. prosince.

Reklama

Související témata: